Inviterer til romjulsbingo til inntekt for Kirkens Bymisjon

Næringslivet bidrar med premiene når det inviteres til bingo på Storgata Camping i romjula. Alle inntektene går til Kirkens Bymisjons arbeid for barn og unge.

PÅ BINGOSKOLE: Verken Christian Justad Tønsvold (til høyre) eller Sander Torneus har noen erfaring med bingo før de skal i ilden som bingoverter 27. desember. Derfor dro de innom bingoen i Vestregata for å se hvordan det skal gjøres. Foto: Ronald Johansen 

kultur

Christian Justad Tønsvold har tidligere jobbet i Kirkens Bymisjon og derfor var det ikke vanskelig for ham å finne en verdig mottaker når det skulle samles inn penger til en god sak.

Bingo har han imidlertid ingen erfaring med.

– Vi skal være bingoverter, men har aldri spilt bingo selv. Derfor stikker vi innom bingoen i byen for å se hva det dreier seg om, sier Tønsvold som forteller at de også skal lytte flittig til bingosendingen fra Radio Bardufoss før de selv skal i ilden.


Kirkens Bymisjon arrangerte ferietur for tromsøfamilier: – Et godt tilbud for dem som ikke har så god råd til å dra på ferie.

Hvert år arrangerer Kirkens Bymisjon i Tromsø en liten ferietur for familier med ulike utfordringer. I år gikk turen til Piteå i Sverige.


Bingo kan gi gratis Yonas-pizza

De kan lite om bingo, men har fått med seg et par begreper som de bør ha kontroll på.

– Hvis det blir «88» så kalles det en «dobbel snømann» og hvis det blir «B11» så skal man si «Birger 11». Språket er veletablert og vi skal ikke utfordre det for mye, sier Tønsvold og ler.

Tønsvold har fått med seg Sander Torneus som vert når de inviterer til bingokveld på Storgata Camping 27. desember.

– Det vil sikkert være noen erfarne spillere der. Bingokulturen i tromsø er veletablert så vi er ganske spente på å se hva slags klientell vi får, sier Torneus.

Næringslivet stiller opp med premier til dem som får sjansen til å reise seg og rope «Bingo!». Blant annet skal det deles ut festivalpass til Winterland, en maxi-pizza på Yonas og en 2020-kaffekopp fra Circle K.


Kirkens Bymisjon vil bygge husly for tiggere i sentrum

Bymisjonen planlegger akuttilbud for bostedsløse i Tromsø sentrum.


Bymisjonen: – Veldig morsomt

Omsorgsarbeider i Kirkens Bymisjon, Tove Nyheim, sier at dette er første gang de får inntekter fra bingo, men at de er veldig takknemlige.

– Vi synes dette er et veldig morsomt påfunn og skal sørge for at de som trenger det aller mest får nyte godt av disse pengene, sier Nyheim.

Inntektene fra bingoen er øremerket tiltak for barn og unge.

– Jeg tenker at de kan brukes til påskeleir, svømmeturer og lignende, sier Nyheim.