Lyst til å prøve tuba? «Åpen dag» på Kulturskolen gir deg muligheten

Er du eller barnet ditt sugen på å prøve artige instrumenter, teste ut teater, forme leire, male og tegne, eller høre konserter og se på danseforestillinger? Da må dere legge av tre timer på lørdag 15. februar.

INVITERER TIL «ÅPEN DAG»: Denne smørblide gjengen inviterer til «Åpen dag» på Kulturskolen lørdag 15. februar, klokka 12-15.   Foto: Kulturskolen

kultur

På lørdag 15. februar, klokka 12-15, åpner Tromsø Kulturskole dørene for store og små som liker dans, teater, musikk eller tegning og maling.

Aktivitetene vil skje både på Strandvegen 95, populært kalt «Kysten», i Krognessvegen hvor selve Kulturskolen ligger, og på Jekta storsenter. Rektor ved Kulturskolen, Torbjørn Ingvaldsen, håper så mange som mulig vil benytte anledningen til å komme.

– For dem som ønsker å tegne, male og forme leire, er «Kysten» stedet å være. Dit burde man ta med seg klær som tåler søl og flekker. På Jekta er det danseoppvisning mellom klokka 12-15, og på Kulturskolen kan man blant annet prøve alskens instrumenter, bli med på improteater, se danserne i aksjon og lytte til konserter, eller kose seg i kafeen i kantina.


Ketil Høegh om sin «nordnorske Romeo» og Tromsøs «Pinocchio»: – Jeg så på den pussige skruen og tenkte «dægen kor god han e»

«Halvbroren», «Kongens nei», «Steigen sagaspill» og nå «Pinocchio». Dette er fjerde gangen skuespillerne Arthur Hakalahti (24) og Ketil Høegh (63) krysser hverandres kunstneriske vei.


Ingvaldsen understreker at «Åpen dag» ved Kulturskolen er for alle aldre.

– Det er nå du har muligheten til å se om Kulturskolen er noe for deg. Hvis du er fjorten år og vil teste ut tegning, kan du dra til Strandvegen. Og er du fire eller åtti år og vil sjekke om trommer eller leire er noe for deg, så kan du det. Vi har tilbud for alle mellom fire og fireogåtti år, for eksempel har vi folk over 70 år som benytter seg av ballettilbudet vårt.

Fullt program over «Åpen dag» på Kulturskolen, ligger på deres hjemmesider.


Premièreklare Arthur Hakalahti (24): – Jeg kjenner meg igjen i Pinocchio

Skuespiller Arthur Hakalahti (24) levendegjør tredukken Pinocchio i den premièreklare forestillingen «Pinocchio - du er bra nok, treskalle!» på Hålogaland Teater.