Tromsøs best kledde:

– Hadde du spurt mamma, hadde hun ikke visst hvor det kom fra

Patrick Simonsen lever av å jobbe med klær og er over gjennomsnittlig opptatt av klær som fag. De siste årene har stilen hans utviklet seg drastisk.

LIKER Å DRESSE SEG: Patrick Simonsen jobber med klær og liker å pynte seg, også til hverdags.   Foto: Privat

kultur

iTromsøs lesere kårer Tromsøs best kledde. Vi presenterer i ukene fremover de 10 nominerte.

Her kan du lese mer om de 10 kandidatene og stemme på din favoritt!

Du kan også stemme lenger ned i saken!

Patrick Simonsen har jobbet på klesbutikken Volt på Nerstranda i fem år, hvor han nå er butikksjef, i tillegg til å være regionsjef for Volt i Nord-Norge. Både på jobb og privat brenner Simonsen for mote og ulike måter å sette sammen klær på.

– Når begynte interessen for klær?
– Hadde du spurt mamma så hadde hun ikke visst hvor det kom fra. Likevel har jeg bestandig til en viss grad vært interessert. Da jeg var yngre, spilte jeg basket og gikk ofte i store overdeler, men etter hvert ble jeg mer opptatt av pene plagg. Da jeg begynte å tjene mine egne penger tok interessen av og jeg hoppet ofte i det med hodet først.


Tromsøs best kledde:

– Ikke bare, bare å være gitarist og få det her «kasta» etter seg

Musiker Mads Ystmark legger både tid og penger i stilen sin og er ikke redd for å blande feminine og maskuline elementer.


– Hvordan har stilen din utviklet seg?
– Når jeg ser tilbake så var det mange trange bukser og spreke farger. Jeg var veldig glad i å eksperimentere og tenke annerledes, mens jeg nok i dag tenker mer helhetlig. Jeg kjøper heller nøkkelplagg som varer lenge og tenker i større grad på holdbarhet, miljø og arbeidsvilkår til de som har laget plaggene. Før handlet jeg mer «fast fashion», som er billigere plagg med lavere holdbarhet. Det blir veldig fort dyrt når man kjøper nye ting hele tiden. I dag kjøper jeg heller nøkkelplagg til en dyrere penge.

Klassisk og tidløs

Mye av stilinspirasjonen til Simonsen kommer fra Instagram.

– I tillegg gir kollegene mine meg mye inspirasjon. Ellers liker jeg å se tilbake på 70-tallet hvor det var brede slag på ting og mye volum. I tillegg til 50- og 60-tallet for å se på konfeksjon og dress. Da var det en helt annen kultur for «dressede» klær enn det er nå.

Juryen begrunner nominasjonen av Simonsen ved skrive at han «ser alltid velkledd og klassisk antrukket ut, men med en trendy vri»


Tromsøs best kledde:

Når Cam ikke spiller basket, fordyper han seg i mote: – Jeg er kjent for å ta med meg en større bag enn de andre

Storm-spiller Cam Gregory har en genuin interesse for moter og trender. Når han en gang legger basketskoene på hylla har han en drøm om å jobbe innenfor mote- og designbransjen.


– Hvordan vil du selv beskrive stilen din?
– I de siste årene har den blitt mer klassisk og tidløs. Jeg er nok ganske så «dresset» sammenlignet med gjennomsnittsmannen. Jeg liker gjerne å bruke mye beige, hvitt og grått og ulike nyanser av fargene, gjerne ton – i – ton, kombinert med hverandre i ulike materialer. I tillegg liker jeg klassiske silhuetter. Før brukte jeg mye mer blomstermønster, men har innsett at jeg trives bedre med en mer nedtonet stil. Tidligere var klærne mine veldig stramme og korte, nå foretrekker jeg litt mer lengde og volum.

Hyppigere dressbruk

Også dress er hverdagskost for Patrick.

– Jeg bruker å si til kundene mine at den største feilen man gjør når man bruker tid og penger på å kjøpe en ordentlig dress, er å ikke bruke den nok. Man kan gjerne bruke den oftere enn på julebord og 17. mai. Ved å droppe slipset, ta i bruk Sneakers fremfor dress-sko og kanskje ha en høyhalset genser under, kan man bruke dressen i mange ulike settinger.


Tromsøs best kledde:

Ida jobber for å realisere artistdrømmen. Det kan du se på stilen hennes

Ida Kjeldsberg kler seg som en superstjerne plassert midt i Tromsø by. Det er likevel nettopp byen som først og fremst inspirerer henne.


– Er det andre feil du har lagt merke til at menn pleier å gjøre når de handler klær?
– Enten så kjøper de ting altfor stort, eller så kjøper de det altfor lite. Dersom man må ha belte på for at buksa ikke skal skli ned, er den for stor. Kjøper man det derimot veldig trangt, blir klærne mer slitt. I tillegg er menn veldig flinke til å handle trygt og kjøpe ting i mørkegrått, sort og blått. Jeg prøver å få de til å handle mer i olivengrønt, burgunder, grønt og off – white. Menn kan gjerne åpne opp for flere farger, uten at man trenger å ta helt av.


Tromsøs best kledde:

Tommy har kledd opp tromsøværinger i over 35 år: – Det at jeg skulle begynne med klær var en haug med tilfeldigheter

Tommy Olsen har hjulpet kunder på Brødrene Johannessen i Skippergata en årrekke. Det var likevel aldri planlagt at han skulle jobbe med klær.


– Er det noen spesielle ting som skiller Tromsø fra andre byer?
– Her begynner høstkolleksjonen mye tidligere og vårkolleksjonen senere. Selv om det er en by med ekstremt mange velkledde, er det også mange som er svært konservative. Guttene kan i større grad gjøre som jentene og pynte seg mer, istedenfor å ta «elle melle» i skapet.