Ferskt dansekompani klare for kabaret-show på Rådstua: – Blir artig, skummelt og bisart

Dansestudioet Dancelab, som holder til i de gamle Tvibit-lokalene, har lansert eget kompani. Det feirer de på teatralsk vis.

GJENGEN BAK SHOWET: Koreograf Anastasia Kuprejeva (fra venstre), danselærer Bjørn-Thore Hilmarsen, hovedkoreograf Ania Helmobakk og prosjektleder Jarl-Tore Helmobakk.  Foto: Anna Wangensteen

kultur

Dancelab er et dansestudio drevet av Jarl-Tore og Ania Helmobakk, tidligere vinnere av VM i salsa. Siden paret flyttet fra Stavanger til Tromsø for fire år siden, har de tilbydd kurs og dansetimer til byens befolkning. Nå satser de imidlertid på å utvide virksomheten til å omfatte et kommersielt dansekompani.

Det markeres med egen forestilling. Søndag kveld er det nemlig duket for premièren på showet «Back Alley Theatre» på Rådstua.

– Dette er vår feiring av at kompaniet nå endelig er oppe og går, sier prosjektleder Jarl-Tore Helmobakk til iTromsø.


Danser seg inn i de gamle Tvibit-lokalene

De er verdensmestere i latinsk dans. Nå har tromsøværingen Jarl Tore Helmobakk og kona Ania flyttet hjem for drive Dansens Hus i sentrum.


Voodoo, pole dance og afro beat

Han lover et show der normalsamfunnet får se ytterpunktenes verden, med innslag av alt fra slangemennesker til klovner som forelsker seg i ballerinaer. En rekke dansestiler står på programmet, inkludert voodoo, pole dance og afro beat.

– Vi vil skape noe absurd, artig, skummelt og bisart. «Back Alley Theatre» er en kabaret som inviterer normalsamfunnet med på festen. Det blir djevelsk underholdende, forklarer Helmobakk.

ØVING: Det nyopprettede dansekompaniet brukte søndag formiddag på å gjøre seg klar til kveldens premiere på Rådstua. 

Slik skal han opptre på en av Europas største salsafestivaler: – Jeg skal gjenerobre England

Jarl Tore Helmobakk har reist verden rundt som danser. Nå er han klar for å «gjenerobre» England med opptredenen «The Salsa Party Viking».


Leid inn til skotsk hotell

Kabaret-ideen startet da Dancelab ble leid inn av et skotsk hotell i fjor, der de lagde et forprosjekt på 25 minutter. Med finansiering fra Kulturrådet har gjengen videreutviklet ideen til en timelang kabaret.

– Nå har vi alt av effekter, kostymer og det som trengs for et skikkelig teaterstykke på plass, og vi har øvd på showet i fem måneder, sier prosjektlederen, før han legger til:

– Premièren skal være en smakebit på hva folk kan vente seg fra oss i fremtida, sier Helmobakk.

GLEDER SEG: Tus Fallah er premiereklar og gleder seg til å vise frem det kompaniet har jobbet med de siste fem månedene.  Foto: Anna Wangensteen

32-år gamle Tus Fallah har dansa helt siden han lærte å skille mellom høyre og venstre, og har vært en del av Dancelab siden studioet åpnet i Tromsø.

–Vi har jobbet lenge og hardt med dette showet. Jeg er kjempespent, og gleder meg til å vise fram hvem vi er, sier han.