Kine Hellebust åpner venninnes tegneutstilling på G: – Så mange bilder at det nesten ikke er plass på veggen

Kunstner Anne Osvaldsdatter Bjørkli stiller ut 20 tegninger på G. Prislappene klistres først på onsdag ettermiddag, men anslås å bli rundt 3–4.000 kroner per stykk.

NY UTSTILLING: Kine Hellebust (til venstre) skal åpne den nye utstillingen til tegner Anne Osvaldsdatter Bjørkli.  Foto: Ronald Johansen

kultur

Kine Hellebust står med kaffekoppen i hånda og peker på tegningene som henges opp på veggen på G i tide til utstillingsåpning klokka 18.00 onsdag.

– Det er ingen kopier av disse tegningene så hvis den du vil ha blir solgt i kveld så er den borte, sier Hellebust.

Prises til 3–4.000 kroner

Både Kine Hellebust og tegner Anne Osvaldsdatter Bjørkli omtaler seg selv som forfattere, men i senere år er de blitt opptatt av kunst og tegning.

Hellebust har drevet Fjæragalleriet i Malangen i flere år hvor blant andre Bjørkli har stilt ut tegninger. Samarbeidet starta for fire år siden da Hellebust fikk øye på hva Bjørkli satt og tegnet under et foredrag de to var på.

– Figurene hun tegnet kom ut av papiret og sprengte alle rammer. Da sa jeg til henne at hvis du lager tolv slike tegninger så kan du få ha en utstilling hos meg. Det gjorde vi i fjor og nå tar hun av og har så mange bilder at det nesten ikke er plass på veggen her, sier Hellebust.

Det skal stilles ut 20 tegninger på G som skal henge fram til 22. juli. Prisene er ikke fastsatt onsdag formiddag, men skal være klare til åpningen.

– Det blir folkelige priser. Jeg tenker rundt 3–4.000 kroner for de store tegningene, sier Hellebust.


Tre nordnorske kunstnere invitert til Italia

Neste uke åpner Marit Bockelie, Kine Hellebust og Karl Erik Harr sin nye utstilling i Ravenna.


– Skjelettutvalget har møte

Bjørkli sier at hun alltid har likt å tegne, men at det var først for fire år siden at hun begynte å arbeide systematisk.

– Det begynte med drodling i voksen alder, men de siste årene har jeg jobbet mer målrettet med bildene. Jeg liker å bruke humor i tegningene. Som for eksempel i den hvor en pære omformes til en gitar og så til en kvinne, sier Bjørkli og peker på en tegning som er hengt opp på veggen over baren.

Hellebust får en assosiasjon til en gang hun hørte et program på NRK om utgraving av samiske hodeskaller og skjelett på gravplasser. I innslaget merket hun seg at det ved Universitetet i Oslo fantes noe som heter «skjelettutvalget» som skulle ta stilling til saken.

– Jeg holdt på å le meg i hjel av at det var nedsatt en komité som kaller seg skjelettutvalget. Jeg sendte det til Anne, som har omtrent samme humor som meg. Etterpå sendte hun meg en tegning med et par skjeletter som sitter på et kontor med en tekst hvor det står «Skjelettutvalget har møte», sier Hellebust og ler.


Anne, Siri og Ingvar gir franske klassikere nytt liv på nordnorsk

Fire nordnorske stemmer gjenskaper musikken Hellebust og Kjelsberg gjorde kjent på 80-tallet.