Her er Hkeem og VG-lista på Sommarøya

Hkeem – og de få heldige som hadde sikret seg billett – badet i midnattssol.

HEMMELIG KONSERT: For å unngå store folkemengder ble stedet for VG-lista konserten holdt hemmelig helt til sendingen startet sent lørdag kveld.   Foto: Robin Bøe, VG

kultur

Det var årets siste kveld med midnattssol som var rammen rundt VG-listas og Hkeems konsert på Sommarøya i Tromsø sent lørdag kveld klokken 23.00.

EKSKLUSIV KONSERT: På grunn av korona-restriksjoner var det svært få som fikk muligheten til å sikre seg billett til Hkeems konsert på Sommarøya.   Foto: Robin Bøe, VG

På grunna av strenge korona-restriksjoner var det kun et fåtall mennesker som fikk anledning til å sikre seg billett til konserten. Billettene ble loddet ut i sosiale media.

– Vi er veldig strenge på at vi er nødt til å følge alle smittevern-retningslinjer. Vi har med en lege på hver sending for å sørge for at alt av smittevernhensyn holdes. Vi går heller ikke ut med nøyaktig sted for hvor konserten er før vi er på lufta, for å ikke risikere at for mange møter opp, forklarte produsent Brede Finne til iTromsø noen dager før konserten fant sted.

Finne forteller at de i utgangspunktet hadde invitert rundt 50 personer som gjester til konserten, men at det også kom noen ekstra gjester som de slapp inn på arenaen.

– Det var mange lokale fra øya som kom. For en plass det var, og for et utrolig behjelpelig folk som var der. De har blant annet hjulpet til med å ordne sted og backstage, forteller Finne, som syntes det var flott å kunne gi en konsertopplevelse tilbake til lokalbefolkningen.

Han avslører at det totalt var i underkant av 200 personer på konserten, altså innafor de grensene som på forhånd var satt for å ivareta smittevernet. Konsert-arenaen var stengt av med sperrebånd for å holde kontroll på antall mennesker som befant seg der.

Her kan du se opptakene av konserten hos VG.

BADET I MIDNATTSOL: Lørdag var årets siste kveld med midnattssol i Tromsø. Den viste seg selvsagt under VG-lista konserten som startet sent klokken 23.00 fredag kveld.   Foto: Robin Bøe, VG

Siden så få fikk dra på konserten falt valget på Sommarøya som kulisser for konserten for å gi TV-seerne en unik opplevelse.

– Vi har bevisst valgt å gå for unike «locations» som er med på å gjøre hele opplevelsen til mer enn bare en konsert for seeren. Hkeem i sommerens siste midnattsol er noe unikt - noe man ikke har sett før. Vi har på de andre konsertene vært på Rådhustaket, i Hamardomen og på nedlagte Rygge flyplass. I en tid hvor man i stor grad må se konserter hjemme fra stuen og ikke får vært tilstede fysisk, ønsker vi å gi litt ekstra de som ser på, forklarte Finne til iTromsø før konserten.

– Hva syntes Hkeem om Sommarøya da?

– Jeg tror han var superfornøyd etterpå, omgivelsene er helt ville. Jeg kan selvsagt ikke snakke for ham, men jeg tror neppe han har spilt med en fetere «backdrop» noen sinne. Vi hadde en helt fantastisk kveld. Været traff virkelig, og vi fikk helt sinnsyke bilder. Folk var veldig gira da vi gikk av lufta, vi visste at vi hadde fått levert en knallgod sending.

SERVERTE HITS: Abdulhakim «Hkeem» Hassane fremførte blant annet hiten «Fy faen» som i 2017 ble Norges mest streamede låt på Spotify.  

FALT FOR SOMMARØYA: Sommarøya ble valgt som «location» for konserten etter en i VG-lista-crewet foreslo det. Vedkommende hadde tatt en avstikker til øya sist gang VG-lista var på besøk, og falt pladask for stedet.   Foto: ROBIN BØE, VG

OVERHOLDT SMITTEVERN-RESTRIKSJONER: Arrangørene var opptatt av at det skulle være en meters avstand mellom publikum – og at smittevern-regler ble overholdt. Blant annet var det en lege til stede som skulle se til det.   Foto: Robin Bøe, VG