Kulturhuset utsetter flere konserter og forestillinger i høst på grunn av korona

Både Kulturhuset og Hålogaland Teater gjør endringer i høstens program.

POLFARER: Børge Ouslands foredrag «Over Nordpolen i mørket» på Kulturhuset er utsatt fra 21. september til 19. november.  Foto: Kjell Ove Storvik

kultur

15. juni åpnet regjeringen for at det kunne holdes arrangementer på offentlig sted for inntil 200 personer. Planen var å øke grensen til 500 personer fra 1. september, men under regjeringens pressekonferanse fredag 7. august ble lettelsen utsatt.

På grunn av økende smitte sa helseminister Bent Høie at myndighetene så seg nødt til å bremse gjenåpningen av samfunnet for å beholde kontroller på smittespredningen.

Det skal tas en ny vurdering i september.


Statsministeren hasteinnkaller til pressekonferanse om korona og reiser

Statsminister Erna Solberg (H) og helseminister Bent Høie (H) kaller inn til pressekonferanse onsdag klokka 14. Tema blir koronasituasjonen og reiser.


Utsetter to foredrag om idioter på jobben

Kulturhussjef Erik Smith-Meyer er ikke tilgjengelig for et intervju, men viser til Kulturhusets nettsider.

Der står det at Kulturhuset følger nøye med på myndighetenes retningslinjer og at arrangementer som samler mange mennesker kan gi grunnlag for stor smittespredning.

«For å forhindre smitte har kulturhuset beklagelig blitt nødt til å avlyse eller utsette flere forestillinger i denne perioden. Følg med på våre hjemmesider og sosiale medier, vi vil løpende oppdatere endringer», står det på nettsiden.


Hovedscene-aktuelle Roy-Arne Johannessen har ikke hatt inntekt siden mars: – Det er jo verdens undergang

Tromsøkomiker Roy-Arne Johannessen slår til med Hovedscenen på Kulturhuset når han endelig skal få vise fram soloshowet «Bare mæ» til sin hjemby.


Disse arrangementene er avlyst:

  • Maj Britt Andersens konsert 12. september.
  • Schøyen, Skåber & Cess´ forestilling «Tre elefanter i rommet» 22. september.

Disse arrangementene er utsatt i høst:

  • Thomas Eriksons foredrag «Omgitt av idioter» skulle holdes 2. september, men er flyttet til 18. februar 2021.
  • Per Henrik Stenstrøms foredrag «Slik takler du idiotene på jobben!» utsettes til 14. september. Det betyr at du som sliter med idiotiske kolleger vil måtte vente ei stund til før du får tips som gjør det mulig å holde ut arbeidsdagen.
  • Konserten med Trygve Skaug skulle vært spilt 28. mars, men spilles 5. september.
  • Børge Ouslands foredrag «Over Nordpolen i mørket» er utsatt fra 21. september til 19. november.

Ellers er forestillinger og konserter planlagt fra oktober, november og desember uten endringer, men dette kan altså endre seg.


Kulturaktører mener avstandsreglene må endres: – Reglene virker litt strengere for teater

I forrige uke sendte flere kulturorganisasjoner et felles brev til Kulturdepartementet med forslag til tiltak som kan gjøre situasjonen bedre i en svært vanskelig tid. 


HT utsetter én forestilling, avlyser en annen

Egill Pálsson har brukt to uker på å kjøre fra sitt forrige bosted i Berlin og til Tromsø for å starte hverdagen som ny teatersjef ved Hålogaland Teater. Han tiltrådte som påtroppende HT-sjef i desember i fjor og har hittil utført oppgavene fra hjemmekontor i samarbeid med de tre fungerende teatersjefene som tok over styringa etter at tidligere sjef Inger Buresund fikk sparken.

– Det har vært en krevende periode, men jeg synes teateret har kommet seg fint gjennom det, sier han.

Egill Pálsson er teatersjef på Hålogaland Teater.  Foto: Jan Fredrik Frantzen

Forestillingen «Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet» var i gang med prøvene da regjeringens nedstengning ble innført 12. mars.

– Vi besluttet å ikke ha forestillingen i vår, men har nå satt premièren til 26. august, sier Pálsson.

Fredag denne uken ble det også klart at HT avlyser forestillingen «Kjøkkenheisen».


Liker du søsknene Bremnes? Da er sjansen stor for at Margrete (11) og Karen (13) kommer til å synge en av dine favorittlåter

Karen (13) er «født på scenen». Margrete (11) har vokst opp bak scenen. Nå har de begge kapret den eneste barnerollen i musikalen «Bare Bremnes» som har premiere i høst.


Sender ikke Bremnes-forestilling på turné

Teatersjefen sier at de har delt inn teaterhuset i ulike soner hvor de ulike produksjonene jobber uten å komme i kontakt med for mange andre.

«Bare Bremnes», en forestilling som beskrives som en hyllest til Bremnes-søsknenes musikk, har premiere 25. september. Denne produksjonen skulle egentlig på turné Nord-Norge, men slik blir det ikke.

– Det blir ingen turné i høst og det er vi veldig leie oss for. Vi gjør det likevel slik at vi filmer den her i Tromsø og tilbyr den i filmformat til teatrene ute i regionen, sier Pálsson og legger til at de planlegger å være i rute igjen til våren.