Trekker «Kjøkkenheisen» fra programmet etter tabbe av HT

Hålogaland Teater kommer ikke til å vise stykket «Kjøkkenheisen» i høst likevel.

FJERNER FORESTILLING: Teatersjef Egill Pálsson trekker «Kjøkkenheisen» fra programmet.  Foto: Jan Fredrik Frantzen / Hålogaland Teater

kultur

Harold Pinters stykke «Kjøkkenheisen» fra 1957 handler om to leiemordere som sitter i en kjeller og venter på neste oppdrag. Da Frank Kjosås ble bedt om å sette opp stykket på Hålogaland Teater, kom han på en annen plan.

– Prosjektet har helt fra starten av vært et eksperiment. Vi ville utvikle oss faglig, og vi ville ha folk i arbeid i koronaperioden. Derfor utvidet vi castet fra to til seks skuespillere, altså tre par, som skulle spille disse to rollene, forteller teatersjef Egill Pálsson i en pressemelding.

Nå har det for øvrig dukket opp noen komplikasjoner med stykket.

Rettigheter

Når man skal sette opp et stykke så må man søke om å få kjøpe rettighetene for oppsetningen. HT hadde gjort dette, og fått godkjent søknaden, men i søknaden var det bare oppgitt to skuespillere.

Pálsson forteller til iTromsø at han tidligere har vært i det han selv kaller «kunstneriske slåsskamper» tidligere, men at han aldri før har opplevd å få avslag.


Liker du søsknene Bremnes? Da er sjansen stor for at Margrete (11) og Karen (13) kommer til å synge en av dine favorittlåter

Karen (13) er «født på scenen». Margrete (11) har vokst opp bak scenen. Nå har de begge kapret den eneste barnerollen i musikalen «Bare Bremnes» som har premiere i høst.


– Vi burde ha kontaktet forlaget på nytt da vi endret på konseptet, men det gikk oss hus forbi. Da de nå kontaktet oss, søkte vi om rettighetene på nytt og fikk avslag. Det var et sjokk, sier Pálsson.

– Det har alltid løst seg før, vi er vant med å snakke med dem og finne en løsning. Dette er litt strengt, men sånn får det bli, sier han og legger til:

– Vi tar dette på oss, vi har kanskje ikke vært dyktige nok til å informere dem, det er vår feil.

Refunderer billetter

Konsekvensen av avslaget blir derfor at de må trekke forestillingen.

– Vi er veldig lei oss på vegne av publikum som hadde kjøpt billetter, og selvfølgelig på vegne av ensemblet som har jobbet med dette. Det er surt og trist at vi ikke får vist fram denne lille perlen. Men vi må selvfølgelig forholde oss til beskjeden vi har fått og bære konsekvensene av feilen vi gjorde, mener teatersjefen.

De som har kjøpt billetter til forestillingen vil få dem refundert.

– Publikum får en telefon fra vår kommunikasjonsavdeling, og får billettene refundert, sier Pálsson til iTromsø.