Tullerud er tilbake i «Planetpatruljen»: – Vi må vel stappe litt mat i sko og klær og se hvordan det går

Så du premieren på sesong seks av «Planetpatruljen» på onsdag? Da la du kanskje merke til at Tullerud var tilbake – med Snublerud.

SKURKESTREKER: Finn Arve Sørbøe spiller ikke den skarpeste kniven i skuffen i rollen som «Tullerud» i NRKs «Planetpatruljen».   Foto: NRK

kultur

Da Finn Arve Sørbøe hadde ett «friår» fra Tullerud og miljø på barne-TV i fjor, tok karakteren Snublerud (Jonas Delerud) over rollen som håpløs voksen i NRK Super-serien Planetpatruljen. I sesong seks, som hadde premiere onsdag denne uken, kan man se de begge tullende og snublende på skjermen.

– Det har seg faktisk sånn at Snublerud har flytta inn i kjellerleiligheta til Tullerud, fordi jeg trenger noen som kan stelle litt i hagen. Han er blitt min hybelboer, kan du si, sier Finn Arve Sørbøe.

– Hva er forskjellen på Snublerud og Tullerud?

– Snublerud er, om mulig, enda mer naiv enn meg. Begge to er vi voksne som gjør mye og mange feil, og prøver å prate bort alt som er ubehagelig, men forskjellen er at Snublerud er fysisk mer klossete. Og så er kanskje Tullerud mer opptatt av å sette ungene på plass.


Intervjuet:

– Det er ingen aldersgrense for hvor lenge man kan fjotte og tøve

Onsdag braker det løs med Påtryneteatrets første av 14 forestillinger som skal gå helt fram til 15. desember. Allerede er 9.000 billetter solgt, 13.000 om man regner med turneen til Finnsnes, Harstad og Narvik.


Kje-scener

Sørbøe er ute på opptak på Jacobsen gård på Berg når han tar telefonen. De er der for å filme inn scener med kje – og heldigvis ikke geitebukker.

– Det står en med digre horn og stirrer på meg nå. Man skjønner på hele bukken at han har lyst til å skalle deg ned, sier Sørbøe.

– Nei da, det er fint å være på gård, legger han muntert til.

TIL HIMMELS: Dette produksjonsteamet ønsket å ha en konstruktiv vri på miljøproblematikken. Det ble starten på «Planetpatruljen» i 2016.   Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

I bakgrunnen galer det høner eller haner, og Sørbøe ber de slappe litt av.

– Tema for denne episoden er at man ikke skal hive brusbokser i naturen, selv om vi voksne sier at det er en bra ting fordi noen kan finne de og pante de. Men det skal vise seg at det ikke er bra for dyrene.


Saft Suse fra Kroken er Norges nye barne-TV-stjerne

Morten Strand (36) og hunden hans Saft Suse (3,5) skal lære barna dine å lage ting i det nye barne-TV-programmet «Gjør det sjøl».


Hard dag på jobb

Nytt for i år er at barna har en søvndysser, et apparat som får Snublerud og Tullerud til å sovne. For å gi dem en lærepenge skal de våkne opp med kjeer oppå seg.

– Vi må vel stappe litt mat i sko og klær og se hvordan det går. Imens skal vi ligge å sove i gresset. Hard dag på jobb, sier Sørbøe og legger til:

– Det er hyggelig å være tilbake.