Skal lære barn om døden i ny bok

Forfatter Endre Lund Eriksen har skrevet en ny tegneseriebok der han ønsker å lære barn om døden.

BOK OM DØDEN: Endre Lund Eriksen tar for seg døden som tema i sin nye barnebok.   Foto: Marius Fiskum

kultur

Endre Lund Eriksen er kjent som forfatteren bak bøkene om «Pitbull-Terje» bøkene og «Den sommeren pappa ble homo». Nå går han altså over i et nytt territorium, bort fra skjønnlitterære bøker og kommer med sin første naturvitenskapelige bok «Døden».

I boken møter vi Mikkel som ufrivillig har blitt en del av en bok om døden.

Der blir han utsatt for fakta om døden som: hva som skjer med kroppen når man dør og hva som skjer etter døden. Eriksen forteller at han har prøvd å fortelle dette på en så naturvitenskapelig måte som mulig.


Anmeldelse av «Pitbull-Terje og kampen om barnevernet» på HT:

Deilig barnslig tegneserie-teater

«Pitbull-Terje og kampen om barnevernet» på Hålogaland Teater er en morsom og sår forestilling som fenger – for det meste.


– Barn er nysgjerrige. De har også møter med døden, der de blir redde. Derfor ønsket jeg å skrive en bok der man kan få svar på det man lurer på. Jeg ønsket å fortelle det vi vet helt sikkert, ikke hva vi tror, sier Eriksen.

I boken forteller han blant annet om hvordan en død kropp som råtner blir til to liter jord og at når man begraves blir man begravd seks fot under bakken for at marken ikke skal spise på den døde kroppen.

Eriksen har ikke lagd boken helt alene, med seg på laget har han illustratør Sigbjørn Lilleng.


Kommunens hederspris til barnebokforfatter Endre Lund Eriksen: – Det største en bodøværing kan oppnå

Den kjente og kjære barnebokforfatteren stakk av med kommunens hederspris.


– I boken finner vi for det meste tegninger i svart og hvitt som ofte assosieres med døden, sier Eriksen. Det er disse Lilleng står bak. Det er heller ikke uten grunn at Eriksen valgte akkurat ham.

– Sigbjørn er utrolig flink med pennen. Han har mye erfaring, og har en strek som passer bra til boken. Jeg syns også han får fram følelser på en fin måte, avslutter han.