Krever stans i høring hos Kulturdepartementet

Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge reagerer på manglende involvering. Nå krever de at Kulturdepartementet stanser høringen om det regionale filmvirkemiddelapparatet, fremkommer det i et brev sendt til Kulturdepartementet.

KREVER STANS: Anne Toril Eriksen Balto, fylkesråd for plan, næring og kultur, krever stans i høring hos Kulturdepartementet.  Foto: Troms og Finnmark fylkeskommune

kultur

Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge består av øverste politiske ledelse for kultur i fylkene Nordland og Troms og Finnmark. Sammen eier de Filmfond Nord AS og Nordnorsk filmsenter AS.

Forslagene fremlagt av Kulturdepartementet og Norsk filminstitutt innebærer endringer i oppgaver, ressurser, ansvar, prinsipper og kompetansebehov for filmsentre og fond, skriver Troms og Finnmark fylkeskommune i en pressemelding.

– Vi registrerer at det foregår en prosess som kommer til å påvirke den regionale filmbransjen negativt. Dette uten at vi som eiere har blitt involvert. Det kan vi ikke godta, uttaler leder av landsdelsrådet og fylkesråd for plan, økonomi og kultur i Troms og Finnmark fylkeskommune, Anne Toril Eriksen Balto (Sp), i pressemeldingen.

Landsdelsrådet mener at forslagene går på tvers av filmmeldingen, som er vedtatt av Stortinget.

– Da det ikke er vedtatt endringer i filmpolitiske mål, slik høringsnotatet sier, forventer vi at høringen på forskriften trekkes tilbake. Vi forventer også at regjeringen forholder seg til filmmeldingen som er vedtatt i Stortinget.