Denne opptredenen på No. 24 er en av mange konserter rundt om i landet for å støtte opp om utgivelsen av «Live At The Shack Up Inn, Mississippi». Hovedlanseringa skjedde under Nidaros Bluesfestival i Trondheim sist fredag hvor Geir «Milkman» Bertheussen og hans mannskap tok publikum med storm under releasekonserten på Radisson Blu Royal Garden Hotel.

– Jeg forelska meg i Sørstatene under et besøk i 2013, og fant ut at det var ingen vei utenom; i fjor måtte jeg ta med meg hele bandet tilbake. I løpet av to korte uker gjorde vi mange konserter på vår turne gjennom Mississippi-deltaet – fra New Orleans i sør til Memphis, forteller Geir Bertheussen.

Betydelige festivaler

Bertheussen kommer opprinnelig fra Senja, men på hele 1990-tallet satte han sitt preg på Tromsøs bluesmiljø. Etter et mellomspill på 12 år med Trøndelag som base, flytta han tilbake til Tromsø i 2012. Samme år ga han og bandet ut albumet «Hits you like a Train» som ble mottatt med strålende kritikker både innen bluesmiljøet og ellers. Denne gang kommer han med en liveinnspilling fra Mississippi.

– Vi spilte på flere store og betydelige festivaler innen sjangeren, her kan nevnes King Biscuit Blues Festival i West Helena, Arkansas, Mississippi Music Festival i Greenville, Mississippi, samt ei rekke klubber, herunder Hambone, REDS og Juke Joint Chapel i Clarksdale. Sistnevnte ble valgt som sted for å spille inn CD-en. Dette ble gjort over to kvelder, forteller Geir Bertheussen.

Forsterka mannskap

I tillegg til Geir Bertheussen på vokal og munnspill består bandet av Kai Fjellberg på gitar, Trond Hansen på bass og Kåre Amundsen på trommer. På denne plata er de forsterka med sørstatsmusikerne Lightnin’ Malcolm på gitar og Deak Harp på munnspill.

– Jeg synes dette var vellykka. Vi har våre føtter planta i urban Chicago-blues. Når den møter deltabluesen til Malcolm og Harper oppstår en spennende fusjon, sier Geir Bertheussen.

På albumet er det fem coverlåter signert Big Joe Williams, BB King, RL Burnside, Buddy Guy/Junior Wells og Darrell Nulisch. De øvrige sju er originallåter skrevet av Geir Bertheussen og gitaristen Kai Fjellberg.

I tillegg til torsdagens konsert med fullt band på No. 24, spiller Bertheussen og Fjellberg i duoformat også på Bastard Bar fredag og lørdag.

Av Helge Matland