Samlet inn 87.000 kroner til flyktningene

Initiativtakerne til støttekonserten for syriske flyktninger er overveldet over engasjementet til tromsøværingene. Til sammen samlet de inn 87.000 kroner.

Aggie Frost fikk æren av å starte konserten sammen med Per Martinsen.   Foto: Monika Aaserud

Linn Hege Martinsen (29) og Terese Karlsen (38) syntes konserten var et supert initiativ.   Foto: Monika Aaserud

Eirik Mikkelsen (53) blir stolt av å være tromsøværing når han ser hvordan mange engasjerer seg for syriske flyktninger.   Foto: Monika Aaserud

Aggie Frost og Per Martinsen åpnet støttekonserten onsdag.  Foto: Monika Aaserud

kultur

Forrige fredag fikk de ideen til å stelle i stand en støttekonsert. Onsdag kveld sto artistene Violet Road, Aggie Frost og Per Martinsen, Marit Sandvik og Øystein Norvoll, The Northern Lies og Robaat på scenen i Kulturhuset.

Konserten skulle egentlig bli holdt på Cafe Sånn, men på grunn av stor interesse ble den flyttet til Verkstedet i Kulturhuset.

– Responsen har vært helt overveldende. Det er et helt sinnssykt engasjement rundt saken, sier Katrine Blom, som sammen med Øivind Sjøvoll fikk det hele til å skje.

Alt arbeidet med å gjennomføre konserten er gjort på dugnad.

– Alle pengene som kommer inn fra billettsalget går i sin helhet til syriske flyktninger. Det har ikke manglet på at folk har stilt opp, sier Sjøvoll.

Det ble solgt rett over 200 billetter og totalt kom det inn 87.000 kroner.

– Dette inkluderer baromsetning, auksjon og støtte fra næringslivet, sier Sjøvoll.

LES OGSÅ: – Selvfølgelig vil vi stille opp

Barnepass

I tillegg til å samle inn penger, var konserten også ment til å samle folk.

– Reaksjonene og engasjementet rundt saken har fått ting til å skje. Konserten er også med på å gjøre folk bevisst på at dette er en reel situasjon. Vi får syriske flyktninger til Tromsø og vi må også sørge for at vi tar dem imot på en god måte, sier Blom.

For at flest mulig skulle kunne delta på konserten, ble det ordnet i stand barnepass.

– Det har ikke manglet på folk som vil stille opp og bidra, sier Sjøvoll.

LES OGSÅ: Flytter støttekonserten

Engasjerte

Linn Hege Martinsen (29) og Terese Karlsen (38) var ikke i tvil om at de ville støtte opp om konserten. De er begge relativt engasjerte i situasjonen til syriske flyktninger.

– Jeg diskuterer det mye med andre. Jeg blir veldig irritert på dem som ikke skiller mellom innvandrere og flyktninger. Vi jobber begge to i omsorgsyrker og for oss er det helt opplagt å hjelpe mennesker i nød, sier Martinsen.

LES OGSÅ: Denne statusen kan ha bidratt med over 160.000 kroner

De to er glade for at de kan vise engasjement og gi penger ved å gå på konsert.

– Vi hadde kommet uansett. Hvem som står på scenen har ikke så mye å si. Det viktigste er å støtte flyktningene, sier Martinsen.

LES OGSÅ: – Bildet traff meg rett i hjertet

Eirik Mikkelsen (53) tok også turen til konserten.

– Det er mange som tar til ordet for å hjelpe flyktningene. Det er veldig bra og man blir stolt over å være tromsøværing, sier han.