Her er Josef Bambas beste DJ-tips

Rakk du ikke å sikre deg plass på Tvibits DJ-workshop? Frykt ikke, for her finner du DJ Josef Bambas aller beste tips.

GLEDER SEG: DJ Josef Bamba (27) gleder seg til å vise fram tips og triks til ungdommen, og oppfordrer spesielt jenter til å melde seg på neste workshop den 5. november. Foto: Trond Tomassen 

UNIK MULIGHET: – Her får man prøvd ut ulike typer utstyr, sånn at man kan bestemme seg for hva man liker før man eventuelt kjøper noe. Man blir også kjent med folk som er interessert i det samme, og det er veldig lurt – både for det sosiale og for øvingen sin del. Foto: Trond Tomassen 

kultur

Tromsømannen Josef Mentzoni Bamba begynte å trikse bak miksebordet allerede som 18-åring, og er i dag en av landets mest ettertraktede DJ-er.

– Jeg begynte med å spille på hjemmefester med bestevennen min, og elsket det. Ved å jobbe en hel sommer og spare alle pengene, fikk jeg råd til å investere i eget utstyr. Deretter har det gått slag i slag. Nå er jeg så heldig at jeg får spille både i Norge og i utlandet, og jobber med det jeg liker aller best hele året.

– Musikken er viktigst

Ifølge Bamba er én ting viktigere enn alt annet når man arbeider som DJ.

– Musikken er det viktigste. Jeg elsker musikk, og jeg elsker å spre glede på fest. Det bør være utgangspunktet for alt annet man gjør som DJ. Teknikken og stilen blir lettere å få på plass dersom du liker musikken du spiller.

Les også: Har du navneforslag til det nye ungdomshuset?

Flere muligheter

Bamba er en av instruktørene på torsdagens DJ-workshop på Tvibit, som er et gratistilbud for ungdom. Selv om denne ukas workshop dessverre er fullbooket, forsikrer prosjektleder Anette Tunheim Jakobsen på Tvibit om at det kommer flere muligheter.

– Det er et populært tilbud som vi arrangerer med jevne mellomrom. De som ikke rakk å sikre seg plass denne gangen, får en ny sjanse på vår neste workshop den 5. november.

Les også: Får 800.000 kroner til å satse videre på film

Her er tipsene

For deg som ikke vil vente helt til november, har vi samlet Bambas 5 beste tips for å gi festdeltakerne tidenes DJ-opplevelse:

  1. Finn din egen stil – Som DJ bør du velge hvordan du vil være, og så blir du leid inn av folk som liker det du gjør. En DJ er ikke en spotifyliste. Jeg spiller for eksempel housemusikk og store kommersielle låter som tilfaller meg. Så hvis folk vil høre rock på sin fest, velger de ikke meg.
  2. Vær forberedt – Det lønner seg å kjenne til utstyret man skal bruke, og å kjenne låtene på forhånd.
  3. Slipp deg løs – Ikke vær redd for å leke deg når du er på jobb. Man lærer ved å feile, og spillingen bør være preget av glede fremfor stress.
  4. Øv masse – Aller helst foran et publikum. Jeg startet med å spille sammen med noen kompiser, og vi fungerte som publikum for hverandre.
  5. Ha det artig – Det er kjedelig å se på en DJ som ikke trives, for det smitter over på publikum. En god kveld for DJ-en er som regel en god kveld for publikum.

Les også: Under 18? Se hva kulturbyen Tromsø har å by på