Vellykket innsamling

Rockebandet Vederkast har svært lojale fans. Nå har de samlet inn 25.000 kroner for å få kommet skikkelig i gang.

VEDERKAST: Tromsøbandet Vederkast fra Tromsø står høyt oppe på plakaten for Aronnesrocken i Alta.  Foto: Terje Arntsen

kultur

Det er mange som forsøker seg på crowdfunding, hvor man ber fans dytte inn noen kroner for å få ting til å skje, men svært mange får ikke akkurat den responsen de forventet.

Vederkast har derimot fått bekreftelse på at fansen elsker dem.

– Det er over femti stykker som har bidratt. Noen med ti dollar og noen med hundre, sier Sindre Bakland, som er gitarist i bandet.

Spurte etter penger

Mange har forsøkt før Vederkast på akkurat det samme, men ikke mange har lykkes. I tillegg vegret de litt seg ettersom det har vært mange innsamlinger den siste tiden.

– Det føles litt ubehagelig å spørre folk etter penger, og mens vi holdt på med innsamling var det jo også innsamlingsaksjoner til flyktninger og da var det litt ekstra kjipt å spørre etter penger.

Nå føler bandet de har god nok startkapital til å kjøre på med vinyl-utgivelse og påfølgende turne.

– Når midlene utbetales til bandet vil vi først og fremst betale regninger. Vi har vært heldig som har jobbet med folk som har sagt seg villige til å vente litt på pengene. I tillegg går nok en del av dette til trykking. Det koster oss omtrent 50.000 bare for trykking av vinyl og CD så det er mye penger som må investeres.

Effektive

Og 23. oktober kommer debutplaten til tromsøbandet, som allerede har gitt ut musikkvideo, spilt inn livesession og et helt album.

– Mange band bruker gjerne 4-5 år før de faktisk får laget sin første plate. Vi er sykt fornøyd med effektiviteten, samtidig som vi føler at vi har sørget for at vi har levert et produkt med god kvalitet hele veien, sier Bakland.