I løpet av kort tid ble unge Lene fra Tromsø verdenskjent.

I neste utgave av bladet Stella forteller artisten at hun etter hvert merket at gleden forsvant.

– Men så vil man jo gjerne gjøre folk fornøyd, da. Ikke skuffe noen, ikke si nei. Det var nok en tabbe. Jeg lot det gå for langt. Jeg turte ikke si nei, det var for vanskelig. Så da ble det sånn det ble, sier Marlin til magasinet.

Artisten forteller at hun etter hvert ble folkesky.

– Jeg husker at jeg tenkte at jeg måtte ta en dag av gangen. Men alt presset rundt gjorde at jeg til tider følte at jeg kom meg opp i knestående, og så var det noen som slo meg ned igjen. Jeg måtte gå den runden jævlig mange ganger for å komme meg på beina igjen. Jeg ble folkesky, og i perioder forlot jeg ikke leiligheten på to-tre uker, sier hun.

Psykologhjelp

I tiden etter fikk Marlin hjelp av en psykolog for å komme seg opp av bølgedalen. Hun har i stor grad holdt seg unna rampelyset, men da hun i 2007 forelsket seg i en av Norges mest berømte skuespillere, Kåre Conradi, kom hun igjen på førstesidene.

– Det sier jo litt om hvor lite man kan planlegge. Taktisk sett var jo ikke det superlurt, men sånt kan man jo ikke styre, sier hun til Stella.

Til neste år blir Marlin å se sammen med Anita Skorgan, Ole Paus, Kurt Nilsen, Marion Ravn, Morten Abel og Magnus Grønneberg i «Hver gang vi møtes».

Lene Marlin og skuespiller Kåre Conradi på vei inn til feiringen av prinsesse Märtha Louises 40-årsdag på Slottet. Foto: Aas, Erlend