I februar 2016 var ti menn på hyttetur. Åtte av dem har tilknytning til Senterpartiet, deriblant nåværende nestleder Ola Borten Moe og tidligere statssekretær Morten Søberg. Klokka 00.25 natt til 21. februar 2016 gikk det ut en melding fra Søbergs mobil i retning tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete.

I meldingen sto det: «Vi har lyst på fitta di.»

Ingen av mennene innrømmer å ha sendt meldingen.

Fire pizzaer

Nå er det lekket enda en melding, sendt fra samme telefon tidligere på kvelden, denne gangen til Pizzabakeren i Trondheim:

«Vi har lyst på pizza: en nr. 6, to nr. 9 og en nr. 13».

Ifølge nettsidene til Pizzabakeren dreier det seg da om en bestilling på henholdsvis én «Mix», med ost, tomatsaus, pepperoni, løk og paprika, to «Den marinerte» med ost, tomatsaus, marinert biff i strimler, sjampinjong og løk, og én «Kokkens kylling» med ost, tomatsaus, marinert kylling, løk, mais og sjampinjong.

– Var ikke sulten

Bestillingen ble tatt imot og et pizzabud kjørte ut leveringen, men da nektet de ti mennene å ta imot pizzaene.

– Jeg leverte som bestilt, men de nekta å betale, sier pizzabud Magnus Olsen.

Ingen av de ti mennene ville vedkjenne seg at de hadde sendt meldingen med pizzabestillingen. Den mest profilerte politikerne blant dem, Ola Borten Moe, sier at det iallfall ikke var han som sendte meldingen.

– Jeg hadde allerede spist middag, og var ikke sulten i gjerningsøyeblikket, sier Borten Moe.

– Kunne vært unngått

Pizzaekspert Olav Berg mener det er typiske mannepizzaer som er bestilt, særlig «Den marinerte» med biffstrimler.

– Vi ser dessverre altfor ofte at menn bestiller slike pizzaer når de er uten oppsyn, og dette får ofte uønskede konsekvenser, sier han.

Berg påpeker at inntak av mannepizzaer gjerne bidrar til at menn gjør ting som de ved et senere tidspunkt ikke ønsker å vedkjenne seg.

– Som pizzaekspert kan jeg ikke uttale meg om denne konkrete saken, men på generelt grunnlag kan jeg si at hvis det i stedet hadde blitt bestilt fire «Den enkle» med ost og tomatsaus, så kunne nok denne ubehagelige situasjonen ha vært unngått.

– Hvordan får man til den tynne og sprø pizzabunnen som de lager på italienske restauranter?

– Det handler ofte om å ikke bruke for mye gjær, samt at man kjevler bunnen ut til den er syltynn. For å få det litt sånn rustikke og svidde utseende på skorpa, så kan du gjerne strø litt rugmel på deigen før du setter den i ovnen på 275 grader, avslutter Berg.