The New Wine har ridd i bakgrunnen av Bergensbølgen som herjet landet i fjor, men har vært svært potente med utenlandsturneer og konserter på alle landets største festivaler. Når de i vinter slapp "Bridge" singelen, var jeg ikke i tvil om at debutalbumet deres kom til å innfri. Nå derimot sitter jeg igjen med en ekkel ettersmak. Hva skjedde?

Irriterende

Bandet består av relativt unge gutter som lager drømmende new wave inspirert synth pop og det skal gått la seg gjøre for at du ikke ender opp å danse natten vekk til de fengende melodiene deres. Den nevnte "Bridge" singelen som også inneholdt b-siden "I Had To Tell You" er noe av det beste som er gitt ut i år, men platen er milevis unna den standarden. Man kan jo klø seg i hodet over hvorfor de velger å gi ut sine beste låter et halvår i forveien av debutplaten, for så og ikke ha de med på platen. For det er der problemet ligger. Jeg vet de kan så mye bedre

Blottet for hits

"Waves" er totalt blottet for hitlåter av den skalaen de tidligere nevnte holder. Førstesingelen "Delete, Rewind" har en fin driv, men refrenget drar ned ødelegger tempoet. Denne formelen ser man stort sett gjennom hele platen. Dette virker ikke som et band som er ment å nyte i et fulllengdeformat. Heller live eller i singelformat. Jeg tipper The New Wine høres akkurat ut som hvordan The Whitest Boy Alive ville hørt ut om de var 15 år yngre og manglet talentet til Erlend Øye.

Livløst

Nei, dette var begredelige greier. Jeg kjeder meg allerede halvveis uti tittelsporet, og det er svært få høydepunkt å spotte. Det er låter flatt og livløst, med unntak av "Crescendo", den fem minutt lange instrumental låten, og smått interessante ?Words On Fire?. De skal ha for et ambisiøst forsøk, men siden platen med sine åtte låter tikker inn like under 40 minutt kunne de uten problemer kutter tre låter og gitt resten ut som en helt grei EP. Noen ganger er det bedre å vente til materialet er godt nok til å fylle et album. I alle fall når vi snakker om noe så alvorlig som en platedebut.

The New Wine Foto: RIKKE LANGE