Som Amulet-fan var jeg mildt sagt overrasket av det faktum at tidligere bandfrontfigur Torgny Amdam sto bak den feiende flotte poplåten "Big Day", som har gått sine runder i radioen.

Om noen artister har mestret et så dryg overgang som den fra hardcore til kunstinfisert elektropop, er uvisst, men Torgnys resultat er ikke så katastrofalt som en skulle tro.

Interessant

"Chameleon Days" er spekket med mild og typisk elektronisk pop, toppet av Amdams karakteristiske vokal, ispedd bøttevis med jazzelementer.

Les mer om musikk her.

Det fungerer til en viss grad. Det er vanskelig å ikke finne konseptet fascinerende, men samtidig blir låter som "I Associate The Moon With The Sperm Of Fathers" og "O", for sære og utilgjengelig - spesielt sammenlignet med de låtene på platen som er gode.

Gode gjestemusikere

Høydepunktene står gjestevokalist Maria Due for på duetten "Big Day" og "The Only Game".

Disse står seg som seg albumets sterkeste spor - da især "Big Day", som kombinerer hypnotiserende beats, Dues mykhet og Amdams harde vokal. En uslåelig god miks.

Det er likevel ikke til å unngå å bli forvirret.

"Chameleon Days" er en skive som krever sitt, men kan raskt fortone seg som et usikkert kunstprosjekt. Det er absolutt noe der, men Amdam bør finne ut hva han egentlig vil formilde først.

Torgny Foto: RIKKE LANGE