– Jeg kommer fra en musikerfamilie. I helgen hadde pappa konsert, og på tirsdag hadde broren min konsert. På begge ble jeg nektet adgang fordi jeg ikke var gammel nok, forteller Johanna Solheim-Nilsen.

Den 16 år gamle saksofonisten har nå sett seg lei på at ungdom ikke får komme inn på konserter i Tromsø.

– Det er mange ungdom i byen som kunne tenke seg å gå på konserter. Men alt vi har av tilbud er gratiskonserter på Tvibit, Nerstranda og Backbeat, sier hun.

Viktig

– Hvis vi hadde fått muligheten til å gå på flere konserter kunne det gjort flere ungdommer åpen for ny musikk. Jeg er sikker på at folk under 18 år ville benyttet seg av muligheten til å dra på konserter, mener Nilsen, som forteller at alternativet til konsertene blir å finne videoer på Youtube, eller håper at artistenes låter blir lagt ut på Spotify og andre streamingtjenester.

– Personlig ville jeg kunne lært masse som musiker hvis jeg hadde fått muligheten til å gå på konserter, fortsetter Nilsen.

Les også: Konsertarrangørene hevder de tenker på de unge

Kontroll

Slik hun vurderer det, burde konsertarrangørene se på muligheten for å slippe mindreårige inn på konserter, og samtidig finne en løsning for hvordan arrangørene kan kontrollere at de under 18 ikke drikker.

– Ved å slippe inn litt færre folk, vil man letter ha oversikt. Et annet alternativ kan jo være å få i stand to konserter, en for de under 18 og en for de over, sier Nilsen.

– Jeg forstår jo at skjenkelovgivningen byr på utfordringer, og jeg er ikke sint på arrangørene, men jeg skulle så gjerne sett at vi under 18 også fikk muligheten til å dra på konsert.

Bør det arrangeres flere konserter for mindreårige i Tromsø? Si din mening i debatten!