I Ben Stillers første film i registolen på syv år spiller han selv hovedrollen i filmen.Tugg Speedman (Ben Stiller) Jeff Portnoy (Jack Black) og Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.) er alle stjerneskuespillere i Hollywood på hvert sitt område. Nå samles de om å lage den episke krigsfilmen "Tropic Thunder", en "sann" historie om Vietnamkrigen.

Budsjettet på filmen blåses ut av alle proporsjoner og truer med å sette en stopper for hele filmen. Den frustrerte regissøren (Steve Coogan) bestemmer seg for å forlate settet, og lede hele besetningen inn i tjukkeste jungelen i sørøst-Asia for "økt realisme", der de støter på virkelige skurker og må ut i en virkelig krig.

Stjernegalleri

Liker du filmer som "Zoolander", "Anchorman", "Meet the Parents" eller "Old School", vil du nok like "Tropic Thunder" også. Selv om den ikke når helt opp til de beste filmene i denne sjangeren, er den tidvis nokså morsom.

Utenom subplottet med parodien på John Malkovich-filmen "Of Mice and Men" er filmen severdig. Tom Cruise gjør en utrolig morsom karakter som produsenten Les Grossman, og actionskuespilleren viser nok en gang at han også har humor.

Men det er stjernegalleriet ledet an av Ben Stiller som stjeler showet. Både Stiller, Jack Black og Robert Downey Jr. gjør utrolig bra og morsomme erketypekarakterer av forskjellige typer Hollywood-stjerner. Den falne actionhelten som må ha en kassasuksess eller så er det over, humorskuespilleren som bruker heroin og ikke er morsom, og metodeskuespilleren som aldri går ut av karakter.

Original

De største latterkulene lar likevel vente på seg, og jeg savner flere kvinner i filmen. For dette er mannefilmen med stor M, jeg tror faktisk ikke jeg så en eneste kvinne i filmen. Det mangler filmen, men de mannlige skuespilleren er til gjengjeld mange og morsomme.

Sountracket med Creedence Clearwater Revival og Rolling Stones og måten filmen er filmet på kan til tider virke nesten identisk med veldig mange krigsfilmer fra 70-tallet. Men ærlig talt, når skal man slutte å lage filmer fra Vietnamkrigen og andre kriger?

"Tropic Thunder" setter søkelyset på nettopp det og er forfriskende på sin måte, men den er slett ikke en film for alle.

Flere filmanmeldelser her!