For omtrent fem år siden hadde platebutikkeier Kari Westergaard et DJ-oppdrag på et av byens utesteder. I bunken blant hundrevis av singler fant hun fram tromsøbandet Modsmen Sect fra 60-tallet.

Bandet som bare har gitt ut akkurat den 7-tommeren med låtene «She`s Gone» og «Was it Me?» fra 1966.

– Jeg satte den på, og da spratt Tore-Morten opp i stolen, sier Kari Westergaard og peker på gitarist Tore-Morten Andreassen Figenschow.

Lever fortsatt

For det er nemlig hans far, Bjørn Adrian Andreassen, som er låtforfatter og bassist i bandet som var det store etter Pussycats på 60-tallet i Tromsø.

– Hver gang jeg nevner det til far er han like overrasket over at singelen fortsatt lever sitt eget liv. Han synes det er stor stas at den nå blir gitt ut på nytt, sier Figenschow.

Robert Dyrnes har bestilt inn 30 eksemplarer av reutgivelsen som er under Backbeat Retro Records. Singelen slippes i dag klokken 11.00 når Backbeat åpner, og er du på ferie eller ute av byen – synd for deg.

– Her hjelper det ikke å sende noen e-poster og reservere platen. Jeg skylder kanskje noen tjenester her og der, men det er ikke mulig å ta den ut denne gang. Her er det første mann til mølla og bare ett eksemplar til hver kunde, sier Dyrnes.

Brøt seg inn på NRK

iTromsø fikk også høre singelen på Backbeat sammen med Westergaard, Dyrnes og Figenschow i går.

– Det er veldig spesielt at pappa har brukt fuzzbass her. Det er utrolig tidlig i musikken. Jeg spurte pappa om hvordan han fant på å bruke dette. Da svarte han at Beatles brukte dette i låten «Think For Yourself» på albumet «Rubber Soul». Det var året før Modsmen Sect kom med sitt bidrag, sier Figenschow, som legger til en annen fiffig detalj om innspillingen til de to singlene.

– Man måtte til Oslo for å spille inn noe før i tiden. Men Modsmen Sect brøt seg inn hos NRK i Grønnegata mens de ansatte hadde lunsjpause. De brukte en takning og løp ut igjen med opptaket i hånden. Når man hører på det, er det utrolig godt spilt til å være gjort i en takning.

foto
MODSMEN SECT: Her er tromsøbandet i aksjon på 60-tallet.