På pressekonferansen klokken 14.00 ble resultatet offentliggjort -  Inger Buresund (61) blir Nina Westers etterfølger på Hålogaland Teater. Buresund overtar roret 1. januar 2017, og skal fungere som teatersjef fram til 31. desember 2020.

Allsidig bakgrunn

I sin pressemelding opplyser Hålogaland Teater om at Buresund har en allsidig kunstnerisk og ledermessig bakgrunn. I dag er hun leder for Ibsen International med internasjonale samarbeidsprosjekter innen teater, dans og opera, og hun har erfaring som teatersjef både fra institusjonsteater og fra det frie feltet.

- Jeg liker veldig godt å samarbeide, og jeg har behov for å bli bedre kjent med folk her, forteller Buresund.

- Det er heller ingen hemmelighet at jeg liker å jobbe på tvers av landegrenser, legger hun til.

Dyrker det lokale

Hun er også opptatt av å dyrke det lokale:

- Man må ha en sterk lokal forankring for å kunne ha noe å si internasjonalt. Å være internasjonal starter lokalt. Og der virker det som HT har gjort et godt arbeid.

- Jeg søkte jobben fordi det er en blanding av at datteren min og familien hennes flyttet hit, og at jeg er veldig fascinert av Nord-Norge. Faren min er fra Tromsø og jeg har vokst opp i Bodø. Jeg føler meg veldig hjemme i Nord-Norge og det er nesten vondt vakkert her oppe, sier den nye teatersjefen.

- Hva skal du gjøre med teateret?

- Jeg skal fortsette mye med det som er gjort her. HT er et godt og profesjonelt teater, med et godt rykte. Jeg skal ikke finne opp kruttet på nytt. Jeg har skjønt at Nord-Norge har et godt publikum og jeg vil fortsette det gode arbeidet som er gjort her, sier Buresund.

Les også: "I blanke messingen" imponerte publikum

iTromsø kommer tilbake med mer.