Team Me høster mange lovord for sitt nye album "To the treetops". Foto: presse

Ikke bare er plata en fantastisk debut, men den er en klar kandidat til årets beste norske plate.

Åpningslåta "Riding my Bicycle" vitner fra første tone om at lytteren kan vente seg noe stort og stemningsfullt, og en av platas store styrker er at den ikke skuffer etter førsteinntrykket.

Bli tilhenger av Tromsøpuls på Facebook

Etter åpningslåta følger kvalitetslåt på kvalitetslåt, og det er vanskelig å trekke fram noen som skiller seg ut som svakere enn resten. Likevel må førstesporet trekkes fram som et tydelig høydepunkt.

Med vakre harmonier og et stemningsfylt, nesten Röyksopp-aktig lydbilde, er den en verdig åpning.

Mye å finne i detaljene

Etter flere gjennomlyttinger slår det meg hvor mange finurlige detaljer som danner det komplette lydbildet på plata.

Den nesten alltid tilstedeværende koringen skaper ofte vakker samklang og er, sammen med den smått symfoniske bruken av orkesterinstrumenter, med på å skape en filmatisk stemning gjennom alle de ti låtene og femtifire minuttene som utgjør "To theTreetops".

Spesielt vil jeg trekke fram "Weathervanes and Chemicals", som orkesteret gjør til en riktig storslagen låt.

Radiovennlig

Det er nok av potensielle hits å finne blant de ti låtene, og den kreativt titulerte "With my Hands Covering Both of my Eyes I am too Scared to have a Look at You Now" har nok allerede rukket å gjøre seg kjent hos de fleste radiolyttere.

Les mer fra Tromsøpuls-seksjonen her

Jeg tror og håper at Team Me vil være å regne med som norske hitmakere i fremtiden, noe som er en trygg antakelse hvis bandet evner å fortsette å levere kvalitet i stil som "To the Treetops".

Se musikkvideoen til "Weathervanes and chemicals" her: