"Tromsø" inviterte lokal ungdom til en anmelderkonkurranse. Filmen de skulle vurdere var den nyeste Twilight-filmen, "New Moon". Blant nesten 100 bidrag ble Katrin Pallesens anmeldelse trukket ut som vinner. Her kan du lese hennes evaluering av "Twilight - New moon":

Ganske blodfattig

”Twilight – New Moon” er nok akkurat det fansen vil ha, med tanke på at fanskaren består av jenter under 16 år, og at filmen er proppfull av ruslebiffer uten skjorte.

Hvis ikke du er en hardbarka tilhenger, kommer du mest sannsynlig ikke til å like denne filmen om kjærlighet mellom en vampyr og en dødelig, med alt for mange forviklinger. Det virker som regissør Chris Weitz, som tidligere ødela den fantastiske boka ”Det Gylne Kompass” med å lage film av den, har prestert akkurat samme bragden atter en gang.

Stort problem...

Isabella Swan og Edward Cullen er visstnok sjelevenner, men det er et stort problem. Nemlig at han er vampyr og hun ikke. Stadig vekk oppstår det situasjoner som gjør at han vil sette tennene sine i sin kjære Bella, og til slutt blir det for mye for ham. Helt uten forvarsel tar han med seg familien og flytter fra småbyen Forks. Etter måneder med sørging, finner Isabella seg en ny venn, nemlig Jacob Black (Taylor Lautner). Etter en stund begynner også han å oppføre seg merkelig, og det viser seg at han er en ulv i fåreklær.

Isabella ender også ofte opp i livsfarlige situasjoner, og med andre vampyrer enn Cullen-familien som blander seg inn, er det mer enn en nær-døden opplevelse Bella har. Det var faktisk så mange at jeg ikke klarte å holde tellinga. Pattinson og Stewart er heller ikke noen store skuespillere, og det bidrar til at filmen er en ganske tam opplevelse.

Her kan du lese hva anmelderen i "Tromsø" suntes om filmen.

Gnistrende

Gnistene mellom Edward og Isabella, som i boka er så store at det er rene nyttårsaften, blir mer som små glør i et utbrent bål. Manus er heller ingenting å rope hurra for. ”Du er alt for meg”, og ”jeg kan ikke leve uten deg” er omtrent alt Edward sier. Nesten så man skulle trodd at manusforfatteren hadde brukt copy paste ved opptil flere anledninger.

Når det er sagt, er det noen ting som fungerer bra i filmen. Varulvene er riktig bra laget og animasjonene er jevnt over ganske gode. Taylor Lautner gjør den beste prestasjonen av skuespillerne, selv om hans medskuespillere ikke legger lista spesielt høyt. Musikken er overraskende god og lager en liten smule stemning, men disse tingene trekker dessverre ikke nok opp til at jeg kan gi filmen mer enn terningkast tre.

Skuespill uten nærvær, dårlig regi og mange andre faktorer, gjør at den ikke er verd en tur på kinoen. Klart, hvis du liker ruslebiffer, vampyrer og endeløs klaging skal jeg ikke stoppe deg, men min anbefaling er at du bruker de 100 kronene på en kvalitetsfilm istedenfor.

Les flere anmeldelser her:

En ordentlig jentefilm

En storslagen film

En klisjé av Romeo og Julie

Vellykket regissørbytte

"New Moon" er for fansen

Dreper vampyrsjangeren

Blodfattig vampyrfilm

Rett og slett for kjedelig

Hva synes du om "Twilight - New Moon"?