I dag kunne ledelsen i Døgnvillfestivalen avsløre at de har booket to nye artister til festivalen, som går av stabelen 29., 30. og 31. august.

Kjente hits

Nyheten er at elektronikabandet Faithless og det lokale rockebandet Vishnu blir en del av festivalprogrammet, som fra før av består av svenske Avicii, i tillegg til Kid Exodus, Sirkus Eliassen, Violet Road, Kurt Nilsen og Ole Paus.

- Vel nok er Faithless som band avsluttet, men Maxi Jazz og Sister Bliss er fortsatt i gang under navnet og de kommer til å levere alle sine kjente hits, sier festivalsjef Hogne Rundberg.

Les også: Lover store, internasjonale artister

Det britiske bandet, som har vært på hitlistene siden midten av 90-tallet, kan blant annet vise til hiter som "Insomnia", "God is a DJ" og "We Come 1". I tillegg har de gjort utallige remikser sammen med blant annet Tiësto, Axwell, Armin van Buuren, Mark Knight, Dido, Estelle og Example.

Selv om Faithless er et internasjonalt navn, blir de ikke en av tre headlinere hos Døgnvill.

- Faithless skal spille sist på Snakkscenen, altså scene 2, en av dagene. Vi jobber dermed fortsatt beinhardt med å sikre oss to headlinere, forklarer sjef for markedsavdelingen hos Døgnvill, Helge M. Markusson.

- Skikkelig rockeband

I tillegg til Faithless, er også det lokale rockebandet Vishnu klar for Døgnvill.

- Vishnu er et band vi har ønsket oss lenge, forklarer Markusson, om bandet som så langt har gitt ut to album, "Outskirts og Love" og "Nightbeat love".

Også Rundberg er begeistret over bookingen.

- Det er alltid moro å presentere et skikkelig rockeband til Døgnvill, og det er akkurat det Vishnu er. Jeg gleder meg til å høre dem på Valhall, sier festivalsjefen.

Les også: Slik blir festivalsommeren

Merker presset

Til tross for de to ferske bookingene, er det foreløpig kun én av tre headlinere som er i boks, nemlig Avicii. Markedssjef Markusson legger ikke skjul på at ting begynner å haste.

- Vi har ikke panikk, men merker presset. Vi er litt seinere med å booke resten av headlinerne sammenlignet med i fjor, påpeker han.

Les også: Endrer Cashless

Nå håper Markusson at noe vil skje i løpet av uka.

- Fire av budene vi hadde inne, nådde vi ikke opp med, enten på grunn av pris eller tilgjengelighet i det aktuelle tidsrommet. Fortsatt har vi to bud inne som vi venter på avklaring rundt. Vi har et godt håp om at én av headlinerne blir klar i løpet av uka, avslører markedssjefen.

Markusson er fortsatt offensiv, og påpeker at Døgnvillfestivalen vil strekke seg langt.

- Vi er villige til å bruke mer penger enn tidligere.

Avicii trekker publikum

Selv om store deler av festivalprogrammet fortsatt ikke er i boks, sitter ikke folk på gjerdet før de sikrer seg billetter.

- Salgsmessig ligger vi bedre an enn noen gang før på dette tidspunktet, avslører Markusson, som imidlertid ikke vil gå ut med konkrete tall.

Han tror det gode salget så langt, i stor grad skyldes svenske Avicii, som nettopp toppet Sveriges største festival, Hultsfredsfestivalen.

- Avicii viser seg å trekke flere publikummere enn mange kanskje hadde trodd på forhånd. Det er ingen tvil om at han appellerer til den yngre garde, sier markedssjefen.

Se video av "God is a DJ" med Faithless øverst i saken!

Faithless, ved Maxi Jazz og Sister Bliss, spiller på årets Døgnvillfestival. Foto: Dean Chalkley
Rockebandet Vishnu skal spille på årets Døgnvillfestival. Foto: Marius Fiskum