Den er nemlig spesiallaget til dem av rapperkjendisen Jørgen «Joddski» Nordeng.

– Jeg sendte rett og slett ut e-poster til en rekke artister, med spørsmål om de kunne lage en russelåt til oss. Det var egentlig litt på spøk. Vi trodde jo ikke at de skulle si ja, forteller "overstyrmann" Tobias Voktor Fagernes (17).

Det er han og "førstestyrmann" Guttorm Hermansen (18), "maskinsjef" Robin André Fagervoll Hansen, "kaptein" Sander Ludvigsen, "førstemaskinist" Mikael Mikkelsen, "transportansvarlig" Rai-Wiggo Stormo og "smører" Trygve Karlsen Teigen som sammen utgjør mannskapet på russebilen "M/S Tjyvfeske".

Overrasket

Til tross for at guttene ikke var altfor optimistiske, dukket det opp et positivt svar i innboksen.

– Jeg tror han ble sjarmert av navnet vårt, og syntes vi virket som hyggelige karer. Derfor fikk vi beskjed om at "dette kan vi sikkert få til", sier Fagernes.

– Vi trodde ikke på ham da han fortalte at Joddski skulle lage låt til oss. Men da vi skjønte at det var sant, tenkte vi bare at dette var skikkelig fett, supplerer Hermansen og Hansen.

Hele mannskapet er fan av det Joddski har gjort tidligere, og mener han er en av de største innen sin sjanger i Norge.

– Jeg tror kanskje han tok på seg dette fordi han ville bidra litt til ungdommen og fremheve svartrussen, sier Fagernes.

Først

"M/S Tjyvfeske" tror at de nå setter standarden for russen som kommer etter dem.

– Det er mer vanlig sørpå å ha en egen russelåt, men ikke vanlig her oppe. Låten spilles allerede på fester, og vi har fått god respons på den, forteller guttene, som selv hører låten så mye at de er redd for å gå lei av den før russetida.

Deres første møte med låten var uforglemmelig.

– Jeg fikk frysninger på ryggen, minnes Hansen.

– Vi satt bare helt stille og hørte, legger Guttormsen til.

Navnet på russebilen bestemte guttene på bakgrunn av den utdanningen de har valgt.

– Vi skal alle bli sjøfolk, og vi er stolte av å gå på Tromsø Maritime skole og studere maritime fag. Dessuten er vi stolte av å være svartruss, sier de, og mener alle kostnadene ved russetiden er verdt det.

– Vi er bare russ én gang. Låten kostet oss, men også det var verdt det, mener de.

– Vi skal få trykket opp gensere med logoen vår på, og da skal vi sende en til Joddski. Vi håper han bruker den på en konsert!

iTromsø fikk ikke tak i Jørgen Nordeng for en kommentar.

GLAD: Tobias Voktor Fagernes (til venstre), Robin André Fagervoll Hansen og Guttorm Hermansen er svartruss, og tilhører "mannskapet" på "M/S Tjyvfeske 2013". De har fått spesiallaget russelåt fra Joddski. Foto: Preben Olsen
LAGET LÅT: Jørgen "Joddski" Nordeng har laget russlåt til M/S Tjyvfeske. Foto: MARIUS HANSEN