Vi kjenner alle plottet: ungt par i en isolert hytte, som får uventet besøk av tre folk i masker.

Kristen McKay (Liv Tyler) har takket nei til å gifte seg med James Hoyte (Scott Speedman) og alt er duket for en utrolig trist kveld, hadde du ikke vist hva som ventet dem. En jente kommer og banker på døren og spør etter Tamara, og mens James er ute og kjøper røyk, begynner uhyggen å bre seg. Det er dunking på dører og veldig skremmende situasjoner.

"The Strangers" er en skrekkfilm hvor uhyggen bygges gradvis opp. De tre maskerte gjerningsmennene bruker tiden godt til å lure seg innpå paret som har fått tak i ei hagle.

Regidebutant Bryan Bertino har studert skrekksjangeren nøye og bruker det for alt det er verdt. Plottet er ikke sofistikert, men utspekulert og du vet det kun er et spørsmål om tid før de overrumpler paret.

Det er noe med masker, og da spesielt dukkemasker, som er så utrolig skremmende når de dukker opp helt lydløst nært kamera, og er der i det ene sekundet, men forsvunnet i neste.

Filmen gir ingen gode svar på hva det er som driver de tre til de grusomme handlingene, men man henger seg ikke så veldig mye opp i det, man er mer opptatt av om paret vil klare seg eller ikke.

Det er likevel kun i perioder at det blir virkelig skremmende selv om de to hovedrolleinnehaverne leverer helt greie skuespillerprestasjoner. Jeg har sett bedre skrekk og jeg har sett dårligere. "The Strangers" er en midt på treet skrekkfilm som ikke blir vedvarende på minnet, men som likevel får deg til å skvette både en og to ganger i kinosetet.