Buresund presenterte mandag kveld sitt første program på Hålogaland Teater, og hun har en klar visjon for de neste fire årene.

– Teateret skal være et sted hvor man utveksler meninger. Teateret skal være tydelig, og man skal ha noe på hjertet og noe i hjernen. Det er det skal jobbe med når vi de neste fire årene skal ta for oss to tema: ressursforvaltning og forflytning, sier teatersjef Buresund.

Program

På programmet for 2017 står forestillingene «Apene i Himalaya», «Havboka», «Nordting», «Hans og Grete», «Vinduer», «Frosne sanger», «Sønnen» og «The Sound of Music».

LES OGSÅ: Overrasket alle med musikal-klassiker

I tillegg presenterte Buresund en forestilling som ikke er klarlagt ennå, nemlig «Prosjekt X». Guri Johnsen, Kristian Figenschow og regissør Trond Lie har fått i oppgave å finne en stykke hvor de to skuespillerne kan spille mot hverandre – og det for første gang.

– Vi har fortsatt ikke helt peiling på hva vi skal gjøre, sier Figenschow.

– Men vi skal finne på noe morsomt, legger Johnsen til.

– Ja, nå har vi regissøren klar og premièren klar, så vi håper vi er i land med noe før jul, repliserte Buresund fra scenen.

Nytt navn

Buresund har et mål om å gjøre Hålogaland Teater med internasjonalt, både gjennom å presentere med av verden på scenen, og ved å bringe Hålogaland Teater ut i verden.

– Det er fryktelig vanskelig å dra ut i verden og presentere seg som «Hålogaland Teater». Derfor har vi nå fått et engelsk navn, nemlig «The Arctic Theatre». «Arctic» kobles umiddelbart til lokasjonen vår, og synliggjør nord og det vi kan by på, sier Buresund.

– Men her hjemme vil vi fortsatt være Hålogaland Teater, legger hun raskt til.

Kafeen på Hålogaland Teater var fullsatt av folk som ville få med seg avsløringen av neste års program, og på kjøpet fikk de en smakebit og introduksjon av alle oppsetningene. Blant annet fra Ketil Høegh, som har regien på «Hans og Grete». Han lovte publikum en fantastisk forestilling med slående scenografi.

– I tillegg er det ikke måte på hvor godt manus vi har, siden det er jeg og Ragnar Olsen som har jobbet med det, sa han til stor latter fra publikum.