Selvtilliten er på topp foran dagens konsert under bransjefestivalen Bylarm i Oslo. Lars Sandness, bedre kjent som Poppa-Lars, opptrer sammen med stjerneskuddet Stian «Oter» Ottesen.

– Nordnorske artister invaderer Bylarm i år, eller?

– Jeg vet ikke om du får kalle det en invasjon. Vi er i alle fall veldig fornøyd med å bli invitert. Bylarm er ikke kjent for å overdrive bookingen fra Nord-Norge, forteller Sandness.

Gjev spilletid

I dag er de nest siste band som spiller på John Dee, altså har de fått en av gjeveste spilletidspunktene. Det er urbannettstedet 730 som har plukket ut lovende artister.

– Det var en positiv overraskelse. Selv har vi hele tiden ment at vi er best. Dette blir vårt år, mener Sandness.

– Dere har vel et håp om at konserten kan åpne noen nye dører for dere?

– Det gjenstår å se, men selvfølgelig håper vi på det. Å yte en innsats er ikke nok. Varene må leveres. Og det er litt vår greie, vi leverer, forteller Sandness.

Maskert sanger

Sandness har vært i bransjen i en årrekke. Mest kjent er han som medlem av hiphopensemblet Tungtvann.

– Du begynner ikke med hiphop for at du ønsker å tjene penger. Du må ønske å fortelle noe. Og jeg mener folk bør høre på det Oter kommer med.

Med seg til Oslo har de profilerte Tromsø-musikere. Truls Norbye Olsen fra «Die a legend» spiller på trommer og Carl Christian Lein Størmer fra «Turdus Musicus» stiller på gitar.

– Dette er faktisk første gangen vi spiller med instrumenter, avslører Sandness.

Det er ikke den eneste overraskelsen de har på lager. Ifølge artisten stiller også en maskert sanger på scenen.

– Han stiller under forutsetningen at vi ikke røper navnet hans. Jeg kan avsløre at det er en profilert person og at det finnes mange musikkvideoer av ham. Han ønsker sannsynligvis å være skjult på grunn av personlig rykte, han er vel redd for å assosieres med oss.

Og bare for å ha det på det rene: 2012 er egentlig dragens år.

Poppa Lars er en av de lanserte artistene som skal spille på gratiskonserten. Foto: Børge Hoseth