Selv har jeg problemer med å kategorisere The Hex, men nøyer meg med å fastslå at dette er tungt og tøft. Det burde holde lenge.

Hovedårsaken til at jeg trøbbel med å klassifisere dem, er nok fordi sekstetten fra Narvik som står med alle tolv beina solid planta i rockeleiren, ikke er redde for å overraske. På Tyrannosaurus Hex finner man mye rart, som for eksempel afrikanske trommer og elektronika som fra et tungt neddopa Prodigy. Neppe ei plate man går lei av med det første.

Samtidig som at den musikalske tyngden er på plass, skaper de likevel rom for melodiøse vokallinjer som godt kan finne seg på å feste seg på hjernen. Men det er ikke her The Hexs styrke ligger. Ennå. Det virker som om bandet har et uoppfylt potensiale som låtskrivere, men så har de da også tiden på sin side.

Selv om lyden på skiva er tung på bass, kommer alle instrumenter fram. Hexegutta legger opp til et komplekst og lydbilde, uten at det blir rotete. Kanskje særlig fordi gutta er flinke på dynamikk.

Et godt eksempel på dette er "Let's Filter This scene" som inneholder alle elementer som kan gjøre The Hex til et stort band.

Vokalen ligger til tider langt nede i miksen og reduseres på denne måten til et instrument. Et virkemiddel som fungerer, særlig når det kontrasteres med partier hvor rytmeseksjonen og vokalen får bære låten.

Det er da kanskje rytmeseksjonen som imponerer meg mest. Kristoffer Nergård (bass) og Stian Hanssen (trommer) er ikke redde for å oppsøke sære rytmemønstre for å drive låtene fram, samtidig som Fredrik Munkvold (gitar), Thomas Breivik (gitar og djembe) og Mats Mathisen (tangenter, EDB og perkusjon) finner fram til riffene som passer disse sære rytmene som hånd i hanske.

Bandet selv oppgir Deftones og At The Drive In som inspirasjonskilder, noe som ikke er langt fra sannheten. Liker du disse bandene blir du å like The Hex. Det er kanskje særlig Rune Røstbys vokal som mest minner om At The Drive Ins Cedric Bixler-Zavala.

Et annet argument for å kjøpe skiva er den fysiske utgivelsen. Her har bandet alliert seg med streetartkollektivet Skurktur fra Trondheim, som har laget en lekker digipak med tøffe overraskelser. Trondheim er da også byen The Hex har valgt å gjøre til sin hjemby.

Mens de fremdeles bodde i Narvik var de kjent som Cindy, men etter å ha blitt gandet av samen som eide reinen de ved en anledning kjørte ned og drepte, byttet de navn til The Hex.