Marit Larsens nyeste plate "Spark" får terningkast 5 av Tromsøpuls sin anmelder. Foto: Lars Åke Andersen

Helt siden Marit Larsen startet sin solokarriere etter oppløsningen av duoen M2M, der hun spilte med Idol-dommer Marion Ravn, har livet hennes vært en musikalsk opptur.

Bli tilhenger av Tromsøpuls på Facebook

28-åringen står bak noen av de største norske hitlåtene de siste ti årene har hatt å by på, og med hennes tredje studioalbum, "Spark", sitter hun igjen bom fast på hjernen til mang en radiolytter.

Positivt overrasket

Det skal sies at "Spark" overrasket meg svært positivt fra første gjennomlytting. Jeg har, som mange andre, hørt singelen "Coming Home på radio", og ikke latt meg imponere stort.

Det som imidlertid slo meg da jeg fikk høre plata i sin helhet var at "Coming Home" tydelig står fram som den svakeste av de ti låtene.

Mens radiohiten er alt for søt for sitt eget beste, og egentlig ganske kjedelig, åpner plata med en minimalistisk og nydelig enkel låt, "Keeper of the Keys", som raskt gir et annet inntrykk av plata enn det radiolytterne måtte ha.

Også litt julestemning

Den flotte åpningen følges opp av en storslagen og fengende up-tempolåt, "Dont Move", som åpenbart burde vært radiosingelen etter min mening.

Denne er helt klart platas beste spor, og er full av fantastiske melodier, velplasserte rytmer og ikke minst en god dose julestemning.

Les mer fra Tromsøpuls-seksjonen her

Som om ikke dette var nok er tredjesporet, "What If", en intens og mollstemt perle som komplimenterer den ikonisk søte stemmen til Larsen på en flott måte.

Tidvis kjedelig

Med andre ord innledes plata særdeles godt. Uheldigvis er andre halvdel merkbart svakere enn første.

De siste par låtene utmerker seg ikke på samme måte som de første, og dette ødelegger litt for helhetsinntrykket.

Det er ikke det av noen av låtene er spesielt dårlige, men de er tidvis kjedelige.

God musikk

Den svake avslutningen ødelegger likevel ikke nok for plata til å trekke den nevneverdig ned.

Etter mange gjennomlyttinger sitter jeg igjen med den umiskjennelige følelsen av å ha hørt god musikk.

"Spark" er et solid verk, og manifesterer Marit Larsens evner som låtskriver og levedyktighet som en av Norges største soloartister.

Hør radiohiten "Coming Home" her: