Abby Richter (Katherine Heigl) er en vellykket produsent for et morgentv-program. Hun har derimot aldri funnet den perfekte mannen som tilfredsstiller alle kravene hun har.

Han skal være kjekk, suksessfull, like katter, foretrekke vann fra springen og ha en rekke andre mer eller mindre viktige kvaliteter. Når sjefene for tv-kanalen går over hodet hennes og ansetter Mike Chadwick (Gerard Butler), en røff og rappkjeftet si-det-som-det-er-type, som en del av det faste programmet, blir hun først svært irritert.

Suksess

Mike og hans segment, «The Ugly Truth» – et innslag hvor han belærer kvinner om hvordan menn egentlig vil ha det – blir imidlertid en øyeblikkelig suksess, og etter en stund søker også Abby Mikes hjelp i håp om å lande drømmemannen.

«The Ugly Truth» er ikke den mest avanserte historien på markedet, men så prøver den da heller ikke på å være det. Allerede før filmen har rukket å presentere hovedkarakterene, skjønner vi hvordan det kommer til å gå.

Litt morsomt

Jeg avslører ikke så mye når jeg sier at det ligger i kortene at Butler og Heigl kommer til å gå fra å ikke fordra hverandre til å gradvis begynne å fatte interesse for den andre. Det er rutinemessig og klisjéfylt, ofte svært kjedelig og til og med latterlig teit, men av og til også litt morsomt.

Spesielt en versjon av Meg Ryans berømte orgasme-scene fra «Da Harry møtte Sally» fungerer fint. Ellers er samspillet mellom Butler og Heigl helt ok, og det finnes til og med innslag av glimt i øyet dem imellom.

Det hele er gjort haugevis av ganger tidligere. Noen ganger bedre, men ofte også mye dårligere.

The Ugly Truth tråkker opp kjente stier innenfor den romantiske sjangeren, konkluderer vår anmelder. Abby Richter (Katherine Heigl) og Mike Chadwick (Gerard Butler) er filmens hovedpersoner.