foto
Elisabeth Banks og Russel Crowe i "The Next Three Days". Foto: Phil Caruso/ Filmweb

Den amerikanske remaken av den franske filmen fra 2007 med det litt bedre navnet "Pour Elle" ("Alt for henne") har klart det svært få amerikanske remakes av europeiske filmer klarer: Den har ikke blitt mye dårligere enn originalen. Likevel er det både en og to ting som definitivt kunne vært bedre, selv om Paul Haggis' "The Next Three Days" stort sett klarer å holde på spenningen i lange to timer.

Mordmistanke

Læreren John Brennan (Crowe) er lykkelig sammen med sin lille familie, helt til kona Lara (Elizabeth Banks) arresteres - mistenkt for mord. Etter flere runder i rettsapparatet dømmes Lara til 20 års fengsel. John, overbevist om sin elskedes uskyld, bestemmer seg for å ofre alt for å gjenforene sin familie.

Metodisk

Utfordringen når man har sett originalen er at du vet hvordan det vil gå. Så når det adapterte manus makter å holde på spenningen stort sett hele filmen igjennom, selv om den følger den samme formelen og i tillegg er 40 minutter lengre (noe den strengt tatt ikke trenger å være), er det egentlig godt jobbet. "The Next Three Days" har en del flere actionsekvenser og forfølgelsesscener enn "Pour Elle", men fremstår for det som en avdempet og metodisk thriller, spesielt med tanke på at den kommer fra Hollywood.

Forvandling

Det som imidlertid hemmer filmen er hvorvidt man kjøper Brennans forvandling fra en familiekjær engelsklærer til en kald og kalkulerende mann som er villig til å gå over lik for sin kones frihet. I "Pour Elle" var det Vincent Lindon som i denne rollen nærmest bar filmen på sine skuldre. Takket være filmer som "Gladiator" og "Robin Hood", har Crowe større vanskeligheter enn Lindon med å overbevisende portrettere overgangen fra familiefar til kriminell. Rollen faller rett og slett litt for naturlig for Crowes brede skuldre, og siden noe av den mørke brutaliteten fra originalen er nedtonet mangler også noe av desperasjonen og sårbarheten til hovedrollen. Likevel er "The Next Three Days" god underholdning, spesielt hvis du ikke har sett "Pour Elle".

Se trailer: