For nøyaktig to år siden tok Tommy Tokyo Norge med storm med plata "Smear Your Smiles Back On".

Den sære sangeren med det store skjegget klarte å ildne opp blaserte rockeelskere med sin nedstrippa americana-rock og sin nøgne stemme.

Låten "Derail & Demise" ble en skikkelig hit, og TT fikk et stort og entusiastisk publikum som bar ham rundt landet da han dro på turné. Blant annet spilte han flere ganger i Tromsø - med konserten på Buktafestivalen som høydepunkt.

Gamle løsninger

Men når TTs nye skive nå havner i butikkene, er det jeg husker som genial originalitet byttet ut i dårlig selvtillit, og trang til gamle løsninger.

Synd, for det er ikke så mange slike artister i den norske musikkfloraen. TT har en stemme som høres gjennom marg og bein, men for at stemmen skal bære, trengs det gode låter. Og det har ikke TT på den nye plata.

Jeg vil ikke dømme skiva helt nord og ned, for det er et par spor som fungerer halvveis godt. Jeg har litt sansen for "The Final Straw" og "Eyes and Faces" som gir meg en liten føling av noe David Bowie-ish.

Men som helhet havner dessverre Tommy Tokyo i skyggen av seg selv og sin forrige plate - som både var langt mer original og høytstående.

TOMMY TOKYO & Starving for My Gravy slipper plata "Go time, Showtime & Absolute War". Foto: Fredrik Brarud Foto: Fredrik Brarud