Mount Washington Foto: Presse

Bandet fra Tromsø gikk tidligere kun under navnet Washington og har allerede gitt ut tre studioalbum. Deres fjerde er selvtitulert og en bekreftelse på at Mount Washington fortsatt er byens beste gruppe, selv om de nå har base i Berlin.

Eksperimenterer

Deres nyeste album består av ti låter og man hører tidlig at det har skjedd ting på øvingslokalet siden vi sist hørte fra guttene i 2009 og deres forrige album «Rouge / Noir».

Se video: Blogger fra autobahn

Bandet har alltid hatt føttene godt festet i sjangeren melankolsk pop, med et snev av country og americana, noe som var spesielt tydelig på deres andre album «Astral Sky».

Denne gangen er det flere nye elementer inne i lydbildet, og flesteparten av låtene er mer teknisk antrukket, med kraftigere beats og mer elektroniske kanter. Det kan høres skummelt ut for gamle fans av bandet, men ikke vær redd, det funker som bare det.

Klump i halsen

Fra det nesten hypnotiserende vakre åpningssporet "How Does It Feel?" til den avsluttende «Radio Silence» tas man med på en herlig reise gjennom musikalske sinnsstemninger hvor man går fra å ha klump i halsen til å trampe takten, og lysten til å finne nærmeste dansegulv melder seg overraskende mange ganger.

Se video: Bli med backstage

Platens første halvdel er utvilsomt den sterkeste og det skal godt gjøres å finne pusten før perler som «Silver Screen», singelen «Lisboa» og ikke minst platens beste spor «Next Year» har rullet inn over deg.

Selvsikre

Det er tilnærmet umulig å kalle et helt album for perfekt, og når man nærmer seg slutten på dette kommer en snikende følelse av at bandets nye eksperimenterende sound kanskje får litt for mye spillerom. Det kjennes ørlite overprodusert og ønsket om å imponere nye kretser blir kanskje litt for tilstedeværende.

Les også: Klar med ny musikkvideo

Men det forandrer ikke det bunnsolide helhetsinntrykket man sitter igjen med. Mount Washington har levert et imponerende og kledelig selvsikkert album, som forhåpentligvis vil sørge for at de omsider får den oppmerksomheten de over flere år har gjort seg fortjente til.

En knallsterk femmer og et høyt rop etter mer fra undertegnede.

Mount Washington. Album cover art. Foto: JOHN-KRISTIAN DALSETH