Suppeteater er et tiltak teatersjef Nina Wester startet like etter påsken på Hålogaland Teater. Siden da har flere team fra HTs skuespillerutvalg forsøkt seg på lettbeint lørdagsunderholdning i foajeen med varm suppe på menyen. Nå skal altså Lien og Bruvoll lære deg om livet.

Ikke akkurat Knausgaard

– Jeg trengte en utfordring og jeg ville prøve meg på det musikalske. Så jeg ringte Nina en kveld og sa at jeg ville gjøre et suppeteater, sier Marius Lien som raskt spurte Tore Bruvoll om han ville være med.

Oppsettingen har fått navnet På den grønne gren satt en svart katt – historier fra et liv og skal omhandle situasjoner man ofte kommer over igjennom et liv.

– Men vi uttrykker oss musikalsk og det er en mulighet man ikke ofte har i vanlige teaterstykker, sier Lien.

– Det er ikke akkurat Knausgaard, men mer lettbeint og med personlige opplevelser fra mitt liv. Du kan si at det er veldig mykt med en snert, sier Lien.

Får rocke

Med en veldig vid målgruppe skal duoen, sammen med husbandet, samle et suppetørst publikum som virker å like konseptet suppeteater.

– Det har vært veldig populært. Det er ikke alltid man har fått plass her når det drar seg til på lørdags formiddag, sier Bruvoll som sier at stykket passer like godt for sitt fire måneder gamle barn som til bestefar på 80.

– Det blir en musikalsk reise med alt fra Sting, sørlandsk visesang til Massive Attack. Jeg har nok litt å gå på med tanke på kraftfulle låter, men dette skal gå bra, sier vokalist Lien.

Tore Bruvoll, som er kjent fra Hekla Stålstrenga, er ofte sett på scene med enten banjo eller akustisk gitar. Oppdraget fra Marius var enkelt; rock!

– Det er faktisk utrolig befriende å spille litt elektrisk gitar igjen. Sammen med de andre musikerne blir dette veldig tøft, sier Bruvoll som gleder seg til å stå på scenen i foajeen på HT.

– Teateret må brukes mer. Dette er en kjempefin scene hvor det er god lyd.

foto