– Så det ser lovende ut, både for oss og publikum, sier Moen før introduksjonen av årets julefilmer på byens kino.

Av familiefilmer trekker han frem Disneys animasjonsfilm «Frost», som er den de kommer til å satse mest på gjennom julen.

– Vi tror den kommer til å dominere hos familiepublikummet. Det som er spesielt med den er at flere elementer i filmen er norsk, både landskapet og navn på karakterene, og til og med lutefisk er med her, sier Moen.

Hos ungdomspublikummet tror han «Kill Buljo 2», som kommer på fredag, vil slå an.

– Vi regner med at den kommer til å bli en stor suksess. Kill Buljo Har bred appell i Nord-Norge, og den første filmen var best besøkt i landet her i Tromsø, med flere besøkende enn i Oslo. Denne gangen er settingen Thailand, sier Moen.

Av andre filmer som kan være verdt å merke seg fremover, trekker programsjefen frem komedien «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant», en svensk film basert på en bestselger-bok om en mann som rømmer fra gamlehjemmet og drar på roadtrip.

– Vi får se flashbacks fra livet hans, der han har vært med på store begivenheter. Det viser seg at han har hatt innvirkning på noen av de største begivenhetene det siste århundret, sier Moen.

Programsjefen nevner også spesielt den franske filmen «Fortiden» og italienske «Den store skjønnheten», som hører mer hjemme i «festivalsjangeren» enn en del av de andre tilmene.

– Dette er filmer som kan være en oppvarming til TIFF som kommer like etter jul, sier Moen.

FILMATISK JUL: Fokus Aurora kino snurrer i gang 11 nye filmer i julen. Foto: Tor Farstad Foto: Tor Farstad