Filmen starter på 50-tallet hvor 15-år gamle Michael innleder et forhold til den over 20 år eldre Hanna. I tillegg til at de har et veldig lidenskapelig forhold, leser Michael bøker høyt for henne, noe Hanna liker veldig godt. Men plutselig en dag har Hanna forsvunnet. Michael er forlatt forvirret og med et knust hjerte.

Noen år går. Michael er blitt jusstudent, og han har glemt Hanna. Som en del av studiet skal elevene overvære en rettssak som tar for seg rollen til flere kvinner som var SS-vakter under andre Verdenskrig. En av de tiltalte er Hanna. Det viser seg at Michael sitter på opplysninger som kan få betydning for straffeutmålingen til Hanna. Men han vil ikke offentliggjøre sitt kjennskap til Hanna overfor verken medelever eller andre. Dette valget vil prege resten av Michaels liv.

Premiert

Boken "The Reader" ble oversatt til 37 språk, og vant flere priser. Og filmen er ikke så mye dårligere. Den ble blant annet nominert til fem Oscar-statuetter, og Kate Winslet mottok både en Oscar og en Golden Globe for sin innsats. Og det er lett å skjønne etter å ha sett filmen. Hun er overbevisende i rollen som Hanna Schmitz.

Men også både Ralph Fiennes og David Kross spiller godt i filmen, som den unge og den eldre Michael. Rollefiguren blir fremstilt veldig realistisk, og som publikummer føler man virkelig med Michael i de tingene han går igjennom.

Selv om filmen er i overkant av to timer, føles det ikke som om filmen er lang. Handlingen drives fint fremover i akkurat høvelig tempo. Denne er absolutt verdt å se.