– Helt fra jeg ble teatersjef her på Hålogaland Teater og det ble snakk om hvilke artister jeg kunne tenke meg at teatret kunne samarbeide, så har Kari Bremnes vært et førstevalg. Få nordnorske kunstnere berører sitt publikum mer enn Kari Bremnes. Nå står hun her. Ikke med ei tradisjonell teaterforestilling. Og heller ikke med en konsert. Men med noe midt imellom. Det er en glede for Hålogaland Teater og Nordland Teater i fellesskap å invitere henne med band inn på teaterscenen med konsertforestillinga «Når du kommer dit», sier teatersjef Nina Wester om bakgrunnen for samarbeidet mellom de to nordnorske teatrene og Kari Bremnes.

Les også: Presenterte vårens teatermeny

Refleksjoner

«Når du kommer dit» er et bestillingsverk basert på Kari Bremnes’ eget tekstmateriale, og vi får høre både nye og tidligere sanger. Den røde tråden i konsertforestillingen er minnene om tidligere faser av livet og følelsen av å komme fra mange tider samtidig.

– Det har vært et poeng for meg å ikke se for mye bakover, men heller reflektere over hva tid og hva tida gjør med oss. Dette er ikke ei nostalgisk reise, men et blikk på hva det er som former oss. Og jeg tror at det er mye som i så henseende er allmenngyldig. Vi er ikke så forskjellige, sier Kari Bremnes.

Les også: Billettene til Bremnes-konsert ble revet bort

Tid og muligheter

– Vi som har levd ei stund har levd i ei anna tid, kanskje mange andre tider. Barndommen var ei tid, ungdommen ei anna. Alle andre perioder enn den vi er i akkurat nå var andre tider. Og vi lever ikke i bare ei tid nå heller. Vi har med oss alle de tidligere tidene vi har opplevd. Jeg funderer over hva har alle endringene har å si for våre valg, sier Kari Bremnes.

– Hele tida verker vi etter å komme dit vi ønsker. Og det paradoksale er at når vi er der, så skjønner vi kanskje ikke at det er der vi er, legger hun til.

Les også: Slik blir Kari Bremnes nye konsertforestilling

Nye sanger

– Dette prosjektet har gitt meg mulighet til å skrive noen helt nye sanger, og de eldre kommer i nye arrangement og utgaver, og her har også de fantastiske musikerne jeg har med meg spilt en viktig rolle. Jeg setter også stor pris på at dette samarbeidet gir meg mulighet til å komme ut til så mange steder, også steder jeg aldri har spilt før, med dette stoffet, sier Kari Bremnes foran urpremièren torsdag denne uka.

foto
REFLEKSJONER: Refleksjoner over tid og hva den gjør med oss er sentrale i konsertforestillinga. Foto: Helge Matland
foto
REGI: Teatersjef Nina Wester har selv hatt regien på forestillinga. Foto: Helge Matland