29. januar sparkes årets Nordlysfestival i gang på Kulturhuset med en åpningskonsert av Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) og solist Charlie Siem. Sistnevnte beskrives som en «ung stjerne» innen klassisk musikk, og festivalsjef Øyvind Bakkeby Moe er veldig glad for å kunne ta imot fiolinisten.

– Det er viktig for oss å få de største artistene innen bransjen hit til festivalen for å opprettholde et høyt nivå. Siem er en av de mest profilerte unge musikerne innen klassisk musikk nå og har samtidig en bakgrunn fra Norge som gjorde han svært interessant, forklarer Bakkeby Moe.

Les også: Mari Boine til Nordlysfestivalen

Slekt i Tromsø

Charlie Siem er nemlig barnebarn av Martin Siem, en norsk forretningsmann som var inngift i Aagard-familien i Tromsø. Charlie har fortsatt slekt i Tromsø, noe som var med på å sikre bookingen.

– Jeg hadde hørt om hans tromsørøtter og nevnte dette da jeg kontaktet managementet til Siem. Det tok ikke lang tid før jeg fikk et positivt svar tilbake. Det viste seg også at Siem fortsatt hadde noe slekt igjen i Tromsø i form av tremenninger, som han hadde vært i byen for å besøke tidligere. Han gleder seg derfor veldig til å komme tilbake igjen, sier festivalsjefen.

Sammen med NOSO skal Siem fremføre verker fra Stravinsky, Mendelssohn og ikke minst Beethovens 5. symfoni. Torunn Reigstad, orkestersjef i NOSO, gleder seg veldig til å stå på scenen sammen med engelskmannen.

– Å få spille et så klassisk verk er veldig spennende, og det blir bare bedre når vi får gjøre det sammen med en så dyktig solist som er på vei oppover i bransjen.

Les også: Stjernegitarist til Nordlysfestivalen

Slipper resten etter hvert

Nordlysfestivalen vil også ha artister som Mari Boine og Bo Kaspers Orkester. Resten av programmet slippes utover høsten.

– Alle bookingene er gjort, men vi ønsker ikke avsløre alt på en gang. Planen er å slippe headlinere nesten ukentlig utover høsten, for så å spille det komplette programmet i november, forklarer festivalsjef Bakkeby Moe.