Gatemagasinet Virkelige lanserer på fredag «Plata Tell Gata 2» i 8.000 eksemplarer. Det er 3.000 flere enn den første platen i serien, og støtteplaten har denne gangen fått med seg store navn. Konseptet er enkelt. Platen vil bli solgt av de samme selgerne som selger magasinet Virkelig, og de får beholde halvparten av summen selv, og artistene som bidrar er alle lokale eller fra fylket.

Mye bra

For enhver som ikke aner hva som rører seg i musikk-Tromsø er dette en veldig grei innføring. For resten av oss, er det flotte smakebiter av plater vi venter på og låter som tidligere ikke har vært bekjent med. I hovedsak er det låter som har ligget ute på nett eller som allerede er gitt ut, men her finner man også noen flotte godbiter. Tidligere uutgitte låter fra både Pistol & Bart og Violet Road, og de første smakebitene fra de kommende platene til Bad County Officials og Badger imponerer. Mest overraskende ut av det som er på platen er nok Violet Roads «Jellyman». Jeg har nok aldri vært fan av bandet, men denne rolige, folkinspirerte låten passer fint inn på platen sammen med Visnhu & Dagnys «Run River Run» og The Northern Lies «My Sweet Lover».

God samler

Utover det er det mange flotte låter som har vært tilgjengelig en stund. Mount Washingtons nydelige «Silver Screen», Cazadores potensielle monsterhit «Lightyears» og Frosts gledelige elektronikainnslag «Parade». Jeg skulle gjerne også hatt The Considerate Lovers, Peter Estdahl og Oh! på denne skiven for å gi et enda større inntrykk av dette som en samleplate av det musikalske som rører seg i Tromsø i dag, men den står støtt og vil nok bli liggende i bilen en god stund fremover.