Vinteren 2006 møtte fire ungdommer en brutal død i Jotunheimen og kun en ung kvinne overlevde. Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal) har kjempet seg tilbake til sivilisasjonen, blodig, forslått og gjennomfrossen. Hun blir fraktet til det lokale stillferdige sykehuset og politiet har vært oppe ved det gamle hotellet og hentet likene til hennes fire venner, og gjerningsmannen.

Men så kan man jo tenke seg hva som skjer. Gjerningsmannen er likevel ikke død og snart våkner det stillferdige sykehuset til live. Hvem vil overleve? Hvordan skal det gå? Dette får du svar på i løpet av den drøye halvannen time filmen varer.

Ingrid Bolsø Berdal forsetter å levere en sterk skuespillerprestasjon i rollen som Jannicke. I oppfølgeren får du mer eller mindre svar på alle politiets uoppklarte saker fra flere tiår tilbake oppe på fjellet.

"Fritt vilt 2" tar i bruk skrekkfilmens virkemidler for det de er verdt, med lyd- og musikkeffekter, mørke og skumle korridorer, og kamera tett på rollene slik som i eneren.

Det tar nesten 45 minutter før filmen kommer skikkelig i gang, fordi regissøren har brukt en del tid på å bygge opp nye roller og litt flåsete menneskelige linker mellom rollene. Noen av rollene føles satt, og regissøren evner ikke å skape sympati hos alle, slik målet hans er.

Likevel er "Fritt vilt 2" en skikkelig skrekkfilm. Den oppfyller alle skrekkfilmsjangerens lover, og til tider skvetter du opp til flere ganger, selv om ikke alle skuespillerne er like overbevisende.

Det siste man må gjøre er å prøve å bruke logisk tenkning, for den store slemme skurken er aldeles ikke lett å drepe, dette er en mann som tåler det meste. Om du ikke lar deg irritere over det, er filmen så absolutt severdig, og den tar seg betraktelig opp etter en treg start.

Med disse to "Fritt vilt"-filmene har Norge som filmnasjon vist at de også kan lage skrekkfilm i den klassiske forstanden. Personlig foretrekker jeg "Saw"-filmene i denne sjangeren, ettersom det alltid beveger seg fram og tilbake i tid, og det grøsser mer langs ryggen, ettersom du aldri helt er sikker på når og hva som skjer.

"Fritt vilt 2" er mer klassisk i sånn forstand, men det er så absolutt en severdig skrekkfilm som får deg til å skvette i kinosetet den og.