I dag annonserte Døgnvill at Violet Road, Sirkus Eliassen og Kid Exodus er klare for Valhall i august. Violet Road, bandet hvor Døgnvillsjef Hogne Rundberg selv spiller, opptrer for tredje gang på festivalen.

Sirkus Eliassen spilte på Snakk-scenen i 2011 som erstatning for rapperen T-Pain som avlyste, og Peter Estdahl, som for tiden går under artistnavnet Kid Exodus, spilte i fjor sammen med Cazadores, men får nå skinne med sin egen musikk.

– Døgnvill har jo vært år innslag av nordnorske artister, og denne gangen er det et par gjengangere som har vært svært ønsket av publikum og som vi er svært stolte av å kunne presentere, sier Helge Markusson, informasjonssjef i Døgnvill.

Har troen

Sirkus Eliassen har gitt Døgnvill mye av æren for at de fikk sitt nasjonale gjennombrudd i 2011, og Violet Road ble allmenneie etter at de spilte på Døgnvill i 2008. Nå håper de å gjøre det samme for Kid Exodus.

– Vi har veldig troen på Kid Exodus. Gutten er tross alt helt i startfasen av sin karriere i den nette alderen av 20 år og er et supertalent. Vi booket han til å spille på en frivilligfest i fjor, og innså allerede da at vi måtte ha han på Valhall i år. Det er veldig gøy å presentere han sammen med de to andre som har fått sitt nasjonale gjennombrudd for mye tyder på at han kan følge i deres fotspor, sier Markusson.

Liten pausen

Fra før av er Avicii og Kurt Nilsen klar for årets festival som arrangeres 29.-31. august. Billettsalget har så smått startet og nå vil det gå en måneds tid til neste artistslipp. Jakten på de store headlinerne er i full gang.

– Vi har mange baller i luften og om vi bare skulle fanger ti prosent av dem så kommer dette til å bli en knallfestival. Vi har mye spennende på gang og vi har gått veldig bredt ut. Vi skal booke artister folk har hørt om og så er det viktig at artistene ikke blir for lik hverandre, avslutter Markusson.

Peter Estdahl, alias Kid Exodus. Foto: Marius Fiskum
Violet Road til Døgnvill Foto: Marius Hansen