Lørdag ble det noe utradisjonelle konseptet dansebandgudstjeneste arrangert på Hansnes, og det til stormende jubel og 300 tilhørere. Om noen skulle være i tvil – det høye alderssnittet satte på ingen måte demper for stemningen.

Arrangementet var del av festivalen ”Dans i Karlsøy”, og dansebandet Vestnorge sto for musikken. De svingte til med egne versjoner av kjente salmer som blant annet ”O, bli hos meg” og ”Blott en dag”.

Stengte ølsalget

Prest Bjørn Lian, som langt oftere har 30 enn flere hundre lyttere til sine prekener, ble overrasket av den voldsomme oppslutningen, og spøkte med at dansebandgudstjeneste kanskje burde blitt fast standard.

Hans eneste krav for å bidra var at det ikke skulle tas inngangspenger og at det skulle være alkoholfri sone. Dermed ble ølsalg erstattet med kirkekaffe og kake.

Fast innslag

- Det var helt utrolig! Det var nok mange som lurte på om vi var helt sprø da de hørte om konseptet, men det ble stor suksess. Vi hadde lyst å finne på noe for å få med oss de som ikke så ofte kommer seg ut på ting, og det fikk vi til. Det kom busslaster fra alle øyene rundt her, sprudler festivalsjef Jan Johansen.

Han lover at det nå er blitt fast innslag under den årlige festivalen.

- Ja, dette kommer vi helt klart til å kjøre, slår han fast.

Prest Bjørn Lian og vokalist i Vestnorge, Trond Ihle, lot seg begeistre av opplsutningen om arrangementet. Foto: Ronald Johansen
Ølsalget i teltet stengte mens gudstjenesten pågikk. Foto: Ronald Johansen