Sentrum: Etter å ha lagt bak seg en solid kinosommer, med 17,9 prosent flere besøkende i juli i år enn i fjor, regner byens kino også med en godt besøkt kinohøst.

– Det er utrolig mye film utover høsten, og det er noe for enhver smak, sier programsjefen.

Ser lovende ut

foto
forventninger: Den norske storfilmen «Kongens Nei» forventes å gjøre det godt på kino.

– Jeg tror de norske filmene vil stå for mye av kinobesøket i høst, og jeg tror «Kongens Nei» vil gå best av de norske. Den er på nivå med «Max Manus» og «Kon-Tiki», og vil henvende seg til det samme publikummet, mener han.

«Kongens Nei» handler om de tre dramatiske døgnene i april 1940, hvor den norske kongen får et ultimatum av den tyske krigsmakten: Overgivelse eller døden. Det Moen har sett av filmen, som har norgespremière 23. september, ser lovende ut.

– Filmen ser ut til å være av høy kvalitet. Den har en historie og et nært menneskelig drama med kongefamilien, som følges over tre dager.

Suksess-produsent

foto
filmatisering: «Løvekvinnen» er basert på Erik Fosnes Hansens roman av samme navn.

– Testvisninger av filmen for unge jenter har vist at de blir engasjert i handlingen fordi det handler om å skille seg ut. Filmens produsent, John M. Jacobsen har omtrent aldri produsert en film som ikke ble en suksess.

Andre norske filmer det stilles visse forventninger til med hensyn til kinobesøk er «Børning 2» (12/10), den første ble sett av nesten 400.000 i Norge, og familiefilmene «Snekker Andersen og Julenissen» (11/10) og «Dyrene i Hakkebakkeskogen» (25/12).

Festpremière med rød løper

foto
populær: «Rogue One: A Star Wars Story» forventes å trekke et stort publikum.

Billettsalget til «Bridget Jones› Baby» startet allerede mandag kl. 11, og kinoen legger opp til storstilt festpremière.

foto
gjensyn: Renée Zellweger er tilbake som Bridget Jones i «Bridget Jones' Baby: Alle gode ting er tre».

Kinoåret 2016 ligger foreløpig an til å bli et godt år for byens kino. Ved utgangen av juli i år lå besøket 7,5 prosent over fjoråret på samme tid.