Det blir på mange måter naturlig å sammenligne Buktafestivalen og Døgnvill med hverandre. Som to av Tromsøs største musikkfestivaler, begge lagt til sommeren, og begge med en relativt bred aldersprofil er de forståelig nok dømt til å bli vurdert opp mot hverandre.

Begge festivalene har lagt til rette for at barn skal få nyte festivallivet – på lik linje med sine foreldre, besteforeldre og storesøsken.

Der Bukta har valgt å legge barnetilbudet til lørdagsformiddagen, med åpne dører, har Døgnvill gått for en annen vri. De har valgt å la barna få delta på hele festivalen – men oppfordrer til at de voksne tar med barna hjem når barneunderholdningen er over klokken 20.00 hver kveld.

Jeg synes det er flott at barn får ta del i de kulturtilbudene som hjembyen har å by på. Kultur er en stor del av Tromsø, og festivalene våre er en stor del av identiteten i byen.

Men så er det også sånn at med festival kommer alkohol. For mange betyr ei øl kun litt ekstra kos til konsertene, men det skal heller ikke stikkes under en stol at det for mange blir mer enn én øl.

Fyll er et velkjent fenomen på festival, og fyll og barn er som kjent ingen heldig, bra eller ønsket kombinasjon.

Desto viktigere er det at foreldre passer på, og tar med barna hjem før det blir altfor sent, og alt for livlig – selv om det er synd for de små, som kanskje også hadde gledet seg til headlinerne.

Barn skal få ta del i kulturen – men ikke når kulturen suppleres med fyll. Da blir det en skremmende opplevelse, heller enn en positiv.

Burde Døgnvill revurdere ordningen, og ikke tillate barn på festivalen? Eller er det foreldrene som har ansvaret for å sikre en trygg og fin festivalopplevelse for ungene?

DEBATT: Hva synes du om at barn deltar på Døgnvillfestivalen? Si din mening i kommentarfeltet under!

BYLINEBILDE IDA RAMBERG Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø BYLINEBILDE IDA RAMBERG Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø Foto: Tom Benjaminsen