iTromsø har tidligere skrevet om fotospiren Daniel Lilleeng (14) som tidligere i år hadde sin første fotoutstilling på Tromstun Skole.

Nå har Tromsøgutten klatret enda et trinn på karrierestigen. Før helga sikret han seg nemlig 3. plassen i en nasjonal fotokonkurranse arrangert av Chevron Norge as med fotografiet "Portrett av en rype."

2.000 deltok

– Jeg ble veldig overrasket, spesielt da jeg hørte at det var sendt inn over 2.000 bidrag, men det var selvfølgelig veldig artig, forteller Lilleeng.

Bildespesial: Daniels beste bilder

16. november var han på plass på premieutdeling i Oslo. Fotokonkurransen hadde miljø som tema, og man kunne delta i tre forskjellige kategorier «Mitt Miljø», «Naturens Stemninger», og «Dyre – og planteliv» det var i sistnevnte at Lilleeng tok en delt tredjeplass med to andre.

– Jeg bidro med syv bilder totalt, og selve vinnerbildet av rypa tok jeg inne i skogen nedenfor Vitensenteret. Jeg fant ei forholdsvis tam rype, så jeg var egentlig ganske heldig, sier Lilleeng beskjedent.

Vil bli fotograf

For nærmere ett og et halvt år siden fikk han sitt første kamera og siden har han drømt om å bli fotograf.

– Drømmen er at foto i fremtiden skal være mitt levebrød, men jeg er enda usikker på utdanningsløpet videre, forteller Lilleeng som forteller at han vurderer å studere medier og kommunikasjon på videregående.

I tillegg til hederlig omtale vant Lilleeng 1.000 kroner til både seg selv og skolen. Og pengepremien skal selvfølgelig brukes å ruste opp fotografihobbyen.

– Pengene kommer godt med. Jeg holder nemlig på å spare til nytt kamera nå, forteller Lilleeng.