Lørdag 19. mars er det duket for Bingobar for første gang i Tromsø. Hva i all verden er det, lurer du kanskje på? Det samme gjorde vi, så vi spurte initiativtaker og skuespiller Andrea Vik.

– Det er en cocktail av teater, show, bingospilling, bar og samvær, hvis man kan si det på den måten, sier Vik og utdyper:

– Vi skaper ulike univers med karakterer, og denne gangen later vi som at vi er på Granca resort and spa hvor det er bingokveld, der blant annet bingovertinnen en brautende, innrøykt gammel dame. Og så kommer folk som de er, for å spille bingo og ha det gøy. Og så dukker det opp noen morsomme shownumre her og der.

ROSER TEATERSJEFEN: – Teatersjef Egill Pálsson inspirerer og utfordrer oss til å ta initiativ til å skape ting i Teaterkafeen. Det er veldig gøy å få muligheten til å komme med konsepter som skaper mer liv og røre, sier HT-skuespiller Andrea Vik, som er en av skaperne bak Bingobar. Foto: Hans-Pål Brekkås

– Må man kle seg ut for å komme?

– Nei, noen pleier å pynte seg litt charteraktig, men det er absolutt ikke noe man må gjøre. Det blir kanskje litt kaldt med flipflops i snøen her oppe, sier Vik, som for tiden arbeider som skuespiller på Hålogaland Teater.

TURGUIDE: Andrea Vik som den solbrente turguiden Tomas fra Skåne. Foto: Lucas Leonardo Ibanez

Vanskelig å ikke ha det gøy

Konseptet Bingobar ble skapt i 2019 av Vik og to av hennes scenekunstkolleger, Anna Ladegaard og Marthe Sofie Løkeland Eide, og har fått føtter å gå på i Oslo. Der har de siden hatt bingoshowkvelder annenhver måned på SALT i Oslo, utestedet Ingensteds og på ulike festivaler.

LOKALE SKUESPILLERE: Når de tre skaperne av Bingobar skal kjøre bingoshow i Tromsø, tar de med seg fem skuespillere fra Hålogaland Teater. Foto: Lucas Leonardo Ibanez

Dette er første gang Bingobar arrangeres i Tromsø, og da i teaterfoajeen på Hålogaland Teater. Flere HT-skuespillere skal medvirke i showet.

– Vi har så å si alltid fulle hus på Bingobar. Det er skikkelig lavterskel, og vanskelig å ikke ha det gøy. Det er jo på en måte en organisert fest som passer for alle aldre. Til og med min far som er prest hadde det gøy og koste seg, selv om han kanskje følte seg litt utilpass her og der, sier hun.

– Men hvordan kommer man på noe så, ehm, sprøtt?

– Ja, si det. Vi er veldig opptatte av å skape møteplasser som ikke foregår inne i et teaterrom, for å gjøre teatret mer tilgjengelig. Målet er å ha det gøy og inkludere enda flere, kanskje de som ikke oppsøker teateret så ofte. Og så er bingo faktisk veldig engasjerende og spennende.

«ONE NIGHT ONLY»: I utgangspunktet er Bingobar i Tromsø «one night only». – Hvis det slår an, kan det hende at vi gjør det igjen. Det er jo opp til teatersjefen da, men det hadde vært gøy, sier Andrea Vik. Foto: Lucas Leonardo Ibanez

Fete premier

Får du full rekke, roper du bingo, og vinner premier som er ganske fete, planter og gavekort og den slags, forteller Vik.

– Så man vinner ikke en marsipangris eller en lapdance av en av karakterene, eller noe sånt?

– Jo, faktisk, hovedpremien kan plutselige være en slags lapdance. Dette er jo et univers hvor alt kan skje.

ULIKE KONSEPTER: Bingobar har flere ulike konsepter, blant annet 90-tallet, barokk og Britney Spears. På Teaterkafeen skal temaet være chartertur til Granca Foto: Lucas Leonardo Ibanez