ALBUMKLARE: The Replaceable Heads gir ut nytt album og feirer det med konsert på Bastard i morgen kveld. Pressefoto: Stein Bjørn Foto: STEIN BJØRN

«The Vodka Plan» er en hyllest til deres største helter, og inneholder heldigvis ingen ballader.

- Det er nå 29 år siden jeg startet mitt første band, og jeg har ennå til gode å gå i balladefella, sier Per Ivar Jensen.

Beskjedent budsjett

Han er låtskriver og vokalist i bandet og kan fortelle at platen som lanseres i disse dager faktisk har vært ferdig i nærmere to år allerede.

- Vi begynte på den for lenge siden, men ble aldri helt fornøyd. Så vi begynte helt på nytt. Det har vært en lang prosess, sier Jensen.

Les mer om musikk her

Platen er hovedsakelig spilt inn i øvingslokalet i Oslo hvor bandet selv har stått for alt av utstyr og produksjon. Budsjettet har dermed vært beskjedent.

- Jeg har vel aldri vært med på å bruke mindre penger på en plate enn denne. Urovekkende nok er det likevel den platen som høres best ut, ler Jensen.

Mer aktivitet

Han beskriver «The Vodka Plan» som en klassisk rockeplate, med klare referanser til inspirasjonskilder som The Ramones og The Rolling Stones.

- Det er jo pønk som er vår greie, og nå til dags er det jo bare godt voksne folk som spiller det. Det at platen har vært laget på såkalt «no budget» er jo også i tråd med ekte pønk, sier Jensen.

Selv om The Replaceable Heads har eksistert i mange år har de ikke alltid vært like aktive. Det håper Jensen skal forandre seg nå.

- Aktivitetsnivået må opp og vi skal holde flere konserter. Likevel er det nok trygt å si at det ikke er noen av oss som har tenkt å si opp jobben med det første, sier han ærlig.

Fest på Bastard

Plateslippet skal feires med konsert på Bastard i morgen kveld, sammen med kollegaene i 666. Sist The Replaceable Heads spilte der måtte folk snu i døra på grunn av utsolgt hus.

- Vi håper selvfølgelig på fullt hus og stormende jubel, men vi tar ingenting for gitt. Vi er glad for hver publikummer som kommer og skal jobbe hardt for dem, sier Jensen.

PLATECOVER: Slik ser omslaget til The Replaceable Heads nye plate, "The Vodka Plan", ut. Foto: Håkon Repstad